Jonken
Well-known member
Så morgonens espresso drog jag hetare, finare mald och längre i jakt på högre extraktion.
Den uppmätte 7,2 Brix dvs 6,12 TDS och halkade in i brewspresso-territorium.
(49g espresso * 6,12 TDS) / 16g bönor ≈ 18,75% extraktion. Där ser man. Mindre kropp såklart men visst var den lite sötare och med bättre eftersmak. Kan se tjusningen med att få siffror på vad man har gjort och inte bara gå på smak/erfarenhet. Ger en indikation på vilken riktning man kan vilja gå... sen tror jag att jag föredrar en 15% extraktion om jag vill dricka espresso istället för att behöva brygga en helt annan dryck - ska bli kul att experimentera vidare.
Den uppmätte 7,2 Brix dvs 6,12 TDS och halkade in i brewspresso-territorium.
(49g espresso * 6,12 TDS) / 16g bönor ≈ 18,75% extraktion. Där ser man. Mindre kropp såklart men visst var den lite sötare och med bättre eftersmak. Kan se tjusningen med att få siffror på vad man har gjort och inte bara gå på smak/erfarenhet. Ger en indikation på vilken riktning man kan vilja gå... sen tror jag att jag föredrar en 15% extraktion om jag vill dricka espresso istället för att behöva brygga en helt annan dryck - ska bli kul att experimentera vidare.