Hej,
Gäller filterbrygg.
Nu efter jag fått min kvarn har jag köpt lite olika bönor att börja testa med för att försöka hitta något jag tycker är godare.
Har köpt och testat följande:
Starbucks Pike Place, Här fick jag en väldigt intesiv smakupplevelse först och fick sedan testa mala bönorna lite grövre och fann att det blev bättre (mindre intensivt). Men inte riktigt min smak, dock okej med mjölk om man nu gillar det.
Carte Noir Classique, Helt okej smak men inget jag troligen köper igen. Varken för tamt eller intensivt.
Lavazza ORO, funkar som standard i brist på roligare. Lite tråkig dock skulle jag vilja säga.
Lavazza Tierra, bästa av ovanstående gällande smakprofil. Men skulle vilja ha mer vad skall man säga ”ompf” kanske utan att det blir med intensivt som jag upplevde Starbucks.
Men nu till det jag inte blir klok på, köpte Kafferävens Brasilen.
Har testat mala grovt, fint, låta det blomma lite men jag får inte riktigt till det med detta kaffe. Har lyckats få att jag känner fina smaker men det blir väldigt tunt tycker jag.
och eftersom jag inte haft detta problem med ovanstående sorter utan nästan åt andra hållet att jag fått vara lite mer försiktigt så det inte blir överextraherat så borde inte felet ligga i utrustningen iaf.
Kaffet kostade en slant och det börjar ta på det och nu känns det som jag famlar lite i mörkret så jag undrar om någon kunde ge lite råd var jag skall fokusera för att försöka komma till rätsida. Eller är det så enkelt att detta kaffe kanske inte blir ”bättre” än såhär med denna utrustning?
Tyckte mig läsa i någon tråd att vissa finkaffe är 20/25% ”svagare” om man nu kan kalla det så. Men jag tyckte nog det var väl svagt.
Gäller filterbrygg.
Nu efter jag fått min kvarn har jag köpt lite olika bönor att börja testa med för att försöka hitta något jag tycker är godare.
Har köpt och testat följande:
Starbucks Pike Place, Här fick jag en väldigt intesiv smakupplevelse först och fick sedan testa mala bönorna lite grövre och fann att det blev bättre (mindre intensivt). Men inte riktigt min smak, dock okej med mjölk om man nu gillar det.
Carte Noir Classique, Helt okej smak men inget jag troligen köper igen. Varken för tamt eller intensivt.
Lavazza ORO, funkar som standard i brist på roligare. Lite tråkig dock skulle jag vilja säga.
Lavazza Tierra, bästa av ovanstående gällande smakprofil. Men skulle vilja ha mer vad skall man säga ”ompf” kanske utan att det blir med intensivt som jag upplevde Starbucks.
Men nu till det jag inte blir klok på, köpte Kafferävens Brasilen.
Har testat mala grovt, fint, låta det blomma lite men jag får inte riktigt till det med detta kaffe. Har lyckats få att jag känner fina smaker men det blir väldigt tunt tycker jag.
och eftersom jag inte haft detta problem med ovanstående sorter utan nästan åt andra hållet att jag fått vara lite mer försiktigt så det inte blir överextraherat så borde inte felet ligga i utrustningen iaf.
Kaffet kostade en slant och det börjar ta på det och nu känns det som jag famlar lite i mörkret så jag undrar om någon kunde ge lite råd var jag skall fokusera för att försöka komma till rätsida. Eller är det så enkelt att detta kaffe kanske inte blir ”bättre” än såhär med denna utrustning?
Tyckte mig läsa i någon tråd att vissa finkaffe är 20/25% ”svagare” om man nu kan kalla det så. Men jag tyckte nog det var väl svagt.