RÅD: DF64 Gen 2 som allroundkvarn? Budget cirka 5000 kr

Spruteus

New member
Hej,

Jag har nu haft min Sage Barista Express i lite över tre år och har alltid varit medveten om att kvarnen är otillräcklig. Nu har jag äntligen möjlighet att uppgradera, och jag funderar på en DF64 Gen 2. Eftersom jag har begränsad kunskap inom området skulle jag uppskatta lite råd från er som är kaffekunniga!

Jag är ute efter en allroundkvarn, det vill säga en för både espresso och filterkaffe, och min budget ligger på cirka 5000 kr (+/- 1000 kr).

Niche Zero verkar vara omöjlig att få tag på utan att behöva betala tull och andra extra avgifter. Eureka verkar mest ha kvarnar med en stor behållare (vet inte om det nödvändigtvis är något dåligt). Mer än så vet jag inte. :cry:
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Jag tror att du är rätt ute i att satsa på en DF64 gen 2 om du vill ha en elektrisk kvarn med den budgeten. Dels för att malskivorna sägs göra någorlunda jobb både för espresso och filter, men sen har du bra möjligheter att byta / uppgradera de i längden också. Kul att det finns svensk återförsäljare nu (även om de är slut i lager, hoppas att det kommer in mer).

Man ska nog vara med på att det är en budgetkvarn i sin klass och att detaljer som 'plasmagenerator' kanske inte alltid fungerar klockrent / behöver frekvent rengöring. Sen verkar det vara turen som avgör om man får en riktigt bra (pga. höga toleranser vid tillverkning).

För den som orkar mala för hand (inte särskilt jobbigt för filterkaffe eller mellan-mörk espresso) finns det billigare alternativ som kan vara minst lika bra, särskilt om du inte planerar ytterligare investering. T.ex. 1zpresso K-Ultra som nämns i den här videon:
(här beror det också en del på vad du prioriterar högst, filterkaffe eller espresso)
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp