Malmö Puls

WannaBean

Active member
Nytt ställe (?) vid lampaffären mittemot Radisson/Caroli.

Någon som provat?




.... Efter "feedback" från ett gäng postare skall jag kanske förtydliga att det inte ligger mittemot Radisson utan cirka ett kvarter längre västerut...
 

Lars

Well-known member
Japp, det är bra. De kör Linea/Mazzer och Passalaqua. Inte mitt favoritkaffe, men hantverket är bra och lokalen är schysst.
 

Satyricon

Well-known member
Sökte och fann (efter irriterat letande, ty stället ligger ingalunda mittemot Radisson utan mittemot Musikbørsen; en diskrepans på ca 100 meter) detta sympatiska locus.

Även om miljön var lite för slick och milanesisk för min smak, tog kaffet mig dock med till Neapelbukten, och det är det viktigaste. Skönt med någon som serverar riktigt italienskt robust kaffe och vågar stå emot den beklagansvärda arabicavåg som sköljer över svenska espressobarer.
 

Bilagor

  • DSC00401.jpg
    DSC00401.jpg
    69.7 KB · Visningar: 40

Satyricon

Well-known member
Tror inte att det är en tillfällig våg med arabicakaffe vi ser på kaffebarerna.

Det har skett en stor förändring sedan espressobarer började poppa upp i Sverige för ca 10 år sedan. Då serverades det nästan alltid italienska märken (tyvärr ofta tråkiga Illy), men på sistone har det märkts en förskjutning mot svenska rosterier och därmed mot arabicablandningar. Det är förstås en naturlig utveckling eftersom det i början av uppvaknandet inte fanns några svenska rosterier för espressokaffe (OK, Zoégas), och kanske är det också naturligt att hundraprocentiga arabicablandningar faller i smaken i ett land vars gommar i hundra år bestrukits av 100 % arabica, om än i form av Gevalia, Löfbergs Lila m fl.

Inte desto mindre tycker jag det är lite tråkigt. Vi hade chansen att släppa in solen och Vesuvii lavajord, men bytte bort den mot syra och bergamott.
 

Satyricon

Well-known member
Var åter på Puls och pressade ner en enkel Passalacqua. Befriande sakligt ställe, inte skitnödigt. Man går i gång på blotta skylten.
 

Bilagor

  • DSC_0340.jpg
    DSC_0340.jpg
    77.7 KB · Visningar: 47

chutzpah

Well-known member
Nu vet jag exakt var det ligger. Det var en sybehörsbutik där i väldigt många år. (Ermmmm, ganska långt ifrån Radisson..... :)

Hur var mackan? Görs mackorna vid beställning eller serveras det färdiga mackor?
 

Satyricon

Well-known member
Hoppar man mackan, så har de har väldigt dugliga cornetti med chokladfyllning. Och bara det att man får en påse med det där finkristalliga sockret de har i Italien inbringar pluspoäng.
 

richard

Active member
okej, och i con crema?

Hörde ett ryckte om att espressohouse
har rätt mycket robusta i sin blandning,
tycker inte det direkt smakar så.. någon som vet säkert?
 
Har hört av ett par stycken baristi på Espresso House att det är 70% arabica och 30% robusta, och att det är en av arcaffés blandningar som packas om på espressohouse egen påse.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
15,081
Inlägg
158,771
Medlemmar
19,652
Senaste medlemmen
Calle
Topp