Körde en sista batch Nicaragua Limoncillo Estate och det var lite som jag misstänkte. Rostningen blev inte riktigt bra tidigare.
Varför det smakade alldeles för mycket grapefrukt förr tror jag beror på att rostningen blev både lätt och supermörk på samma gång, och inget däremellan. Dvs de lättrostade delarna smakade antagligen rätt surt (de bönorna drar lite åt citrushållet) och de supermörka delarna beskt. Därav grapefrukt tror jag. Nu blev citrussmaken betydligt mer behaglig.
Så jag kan bara konstatera att denna rost blev riktigt bra
Varför det smakade alldeles för mycket grapefrukt förr tror jag beror på att rostningen blev både lätt och supermörk på samma gång, och inget däremellan. Dvs de lättrostade delarna smakade antagligen rätt surt (de bönorna drar lite åt citrushållet) och de supermörka delarna beskt. Därav grapefrukt tror jag. Nu blev citrussmaken betydligt mer behaglig.
Så jag kan bara konstatera att denna rost blev riktigt bra