Presentförslag för pour over-drickare

kvho

Active member
Tjena!

Söker efter något att ge åt någon som främst dricker pour over och skulle behöva lite hjälp. Har försökt testa vattnet runt om han vill ha någon variant av Hario Switch eller liknande men det faller honom inte i smaken. Han har precis skaffat sig en comandante så kanske något tillbehör till den? Tar gärna alla förslag möjliga!
 

Jonken

Well-known member
Finns så mycket man kan köpa: en bra våg, melodrip / hario drip assist, filter (t.ex. Cafecs olika för V60 / Melitta-form). NextLevel Pulsar, en bra svanhalskanna..

Men om han vill välja verktyg själv kanske det är bättre med en kaffeprenumeration eller prova-på-låda? Drop Coffee, Slöinge, Muttley & Jack och Morgon säljer provlådor.
 

kvho

Active member
Jo det är en hel del olika saker som finns! Är mest en lite tack-present jag är ute efter så en ny svanhalskanna är lite i överkant.
Melodrip såg dock intressant ut och kan va roligt att prova, om inget annat är det ju alltid roligt att bara *ha* kafferelaterade prylar. :D
 

Jonken

Well-known member
The Physics of Filter Coffee är också hett tips för den som gillar att djupdyka. Man behöver en del tålamod för att ta sig igenom hela eftersom den är fylld med så mycket detaljer, men även enstaka sidor/kapitel kan vara lärorika.

Hoffmans böcker kanske är bra, någon som vet? Annars skulle jag akta mig för de flesta "kaffebords"-böckerna..

Glömde nämna Lotus water / Peak water.

Ja melodrip är ett bra verktyg, risken finns visserligen att den blir liggande i en låda, men om inte annat är den perfekt att plocka fram om man märker att det rinner för långsamt.
 

kvho

Active member
Intressant med boken! Bra tips rakt igenom. Melodrip ligger nog överst i listan för tillfället iallafall, ska kika vidare om de finns nå fräna tillbehör till comandanten annars!
 

Forumstatistik

Trådar
14,658
Inlägg
155,673
Medlemmar
19,356
Senaste medlemmen
Marsian
Topp