Gud va trevligt med mat .
1,5 dl vetemjöl
2 dl durumvetemjöl
2 msk olivolja
2 äggulor
2 msk vatten
1/2 tsk salt
Det här ungefär mitt standard mott med brukar mixtra tills jag är nöjd.
Ser att det är många som är barnföräldrar här om ni inte har gjort det förut:Ni börja först med hälla mjölet på bordetPå toppen av mjölet så fyller ni med västkan. Det här sättet är mkt roligare än att slänga degen i degmaskinen och då kan barnen arbeta under tiden ni njuter av en espresson. arbeta i 10 minuter och lägg en vuktig släng/kökshanduk över degen och låt den vila.
arbeta klart i pastamaskinen.
Pesto till hemmagjord pasta = otroligt gott
Baslika - 1 st kruka.
pinjenötter - rostad i torr panna , gyllenbruna.
olivolja
vitlök
salt
lime
rör runt i morteln tills ni är nödja .
För övrigt som tidigare recept med undantaget att efter skärning/formning så kan man med fördel låta pastatrådarna hänga i en kvart för att torka något. På det viset slipper man att de klumpar ihop sig.
Jag borde kanske tillägga att jag har inte provat receptet än (ska nog göra det ikväll). Har bara översatt det från en engelsk sida.
Körde 5dl-mjöl-3-ägg-2msk-olja-salt-receptet igår. Det blev tillräckligt bra för att jag ska fundera på att beställa en pastamaskin. Tittar på motordrivna alternativ...
Den här tråden börjar förvandlas till en blogg
Ville bara lägga upp ett recept som jag är ganska nöjd med.
2dl vetemjöl
2dl durumvetemjöl
3 ägg
2 msk olivolja
2 msk grovmalen torkad oregano (torkad för att det är vad vi har hemma)
1 tsk salt
Blanda ägg, olja och oregano och slå i mjölet lite åt gången. Om äggen är små kan man tillsätta lite olja eller vatten. Är de för stora får man justera med extra mjöl.
Fler borde testa att göra egen pasta, enklare än man tror och man blir nästan förvånad över hur mycket godare det blir! När jag gör blir det oftast i form av pappardelle, enklast att skära till.
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.