Jag är också gärna med!
Kul
Jag är också gärna med!
KulHar du en önskad minimi-mängd?
Under | Baked | Good | |
torr-arom | lite brödigt, matt | trä | starkare av "kaffe" |
våt-arom | trä | bittert, bränt | bäst, neutral |
break | soja, råkaffe, hö | bittert, bränt - som mörkrost | inte fantastiskt, men inget negativt |
från sked | ärtor, råkaffe | riktigt illa, brända toner | livlig syra, viss sötma |
från glas | lime, diskmedel | bättre än med sked men ändå platt, ingen direkt syra, besk | mest citron, men på ett bra sätt |
@Jonken Är nyfiken på vilka skillnader du upplevde med Varion, jämfört med Timemore? Inte minst då du fick en annan vinnare, vilket jag tycker definitivt håller med om att det är överraskande! Gissar på att det var "baked" som vann? Skulle inte förvåna mig om du lyckades tämja bitterheten, via lägre bryggtemperatur, och samtidigt få ut mer av någon bra smak. (T.ex. fudge.)
Det flera kallar råkaffe blev i min upplevelse grönt té med en aning syra.@Coraxos Vad ballt att du fick ut något bra av den omogna! Är nyfiken på vad för slags smak du fick ut av den?
att "good" blev sämre när du malde den finare. Vad jag förstått det som, så ska lite av vitsen med defektfria rostningar vara att man kan extrahera mer av dem innan bismaker uppstår.