Oljiga bönor...

Mangan

Well-known member
Min kvarn verkar inte greja för mörk rostning av bönorna. Kvarnen är en inbyggd historia i min espressobryggare. När jag kör en riktigt mörk rostning, där bönorna är oljiga på utsidan, så blir själva mängden malt kaffe för liten med för klen smak som följd.

Är detta vanligt? Är det bara att undvika mörkt rostade bönor eller finns det en väg runt problemet?

Senaste bönpåsen var bara att slänga (kahls 234), så man blir ju lite feg när det gäller att beställa/köpa lite dyrare bönor...
 

alexander

Member
Hallå! Ett tips: När kaffet är väldigt färskt, vilket oljigheten ( eller vaxgraden) indikerar, prova att grova upp malningen något så blir det ofta bättre. Och om kaffet är torrt, gör omvänt. Men kaffet smakar alltid bäst ju färskare det är, särskilt när det är så färskt att du får för små kolsyrebubblor i creman på espresson. Detta brukar dock bara vara de första veckorna efter rostningen...
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Mangan. I ditt fall är det direkt olämpligt att använda bränt kaffe, då en helautomatisk maskin tenderar att gegga igen av dom.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,676
Inlägg
155,770
Medlemmar
19,369
Senaste medlemmen
MinKoppKaffe
Topp