Jag gillade också hans blogg om kaffet. Bra att du balanserade det hela lite med din kommentar. Antagligen hade man tidigare i Sverige bättre kaffe än vad gemene man har idag då man rostade och malde sitt kaffe själv hemmavid...
Han har ju rätt i det han säger. Det tråkiga är bara att bryggkaffe länge behandlats så styvmoderligt i Sverige. När jag en gång i tiden började dricka espresso var orsaken den att bryggkaffe på kaféer alltför ofta är en kanna Löfbergs Lila som stått och bränt på en kokplatta i ett par timmar. Jag gick på kafé, och ville egentligen ha gott bryggkaffe att dricka, men gjorde det till en vana att istället beställa en dubbel espresso, eftersom jag då åtminstone fick kaffet färskt.
Apropå vad Lasse säger, så har jag en kokbok från 1920. I kaffekapitlets början står att läsa: "För att få ett godt kaffe, måste man, för det första havfa en god kaffesort, för det andra bör man tvätta det väl samt rosta det riktigt, och för det tredje bereda drycken så, att kaffets värdefulla beståndsdelar öfvergå i vattnet."
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.