orvadet
Well-known member
Tänkte köpa lite dyrare utrustning men insåg att inlärningen av hantverket kanske var lite värre än jag först trodde samt att jag säkert inte VET vad jag vill ha för maskin än. Så till slut blev det en beggad Silvia och Rocky. Jag får till fina "mussvansar" och rätt extraktionstid utan några större svårigheter, men i takt med att jag blir bättre så blir skotten bittrare. 50+ skott senare upptäckte jag att bittersmakerna sitter längst upp i koppen och om jag rör i koppen så försvinner mycket av dem direkt. Alltså överextraherad om jag förstått det hela rätt. Jag kollade också trycket i silvian och det statiska var ca 11,5bar som jag sänkte till 10bar vilket också blev en marginell förbättring. Jag kör dubbla och ca 60ml i en espressokopp.
Har många sorter från Johan och Nyström, Kahls och Zoegas.
Har ni några tips på vad jag ska prova för att förbättra mina espresso?
Har många sorter från Johan och Nyström, Kahls och Zoegas.
Har ni några tips på vad jag ska prova för att förbättra mina espresso?