Känns som att den här seglar upp som en given kandidat till många hemmabaristors inköpslista.
Den verkar ha det mesta som jag söker i en ny kvarn, och priset verkar ändå bli godkänt.
Jag pratade med en representant från Mahlkönig på B,L&L och han var, likt mig, väldigt entusiastisk över kvarnen som också skulle säljas under Mahlkönigs varumärke. Han påpekade att den måste "ha väldigt god kvalité" för att få göra det. När den skulle börja säljas lyckades jag inte få ut ur honom men eftersom J&N säljer Mahlkönig i Sverige verkade det som om J&N skulle sälja den. Han uppsakttade att den skulle kosta ca 300€. I det infoblad han hade på den fans det lite ytterligare info som inte står på Baratzas hemsida:
Malkapacitet: ca 1,6g/sek
Bönbehållare 220g
Mått (w x h x d) 12,5*37*16 cm
Volt/frekvens 200-230V /50/60Hz
Current consumption max. 2A
Power consumption ∅200W (har inte riktig koll på hur man översätter dessa)
Rotationshastighet 1000 v/min
Malverksdiameter 54 mm (keramiska)
Vikt 3,7kg
Det såg ju inte så förtroendegivande ut på Youtubeklippet... "bakväggen" vill ju följa med när han ska ta bort PF! Kanske har de bara satt ihop kvarnen på fel sätt? De som filmat klippet menar jag.
"bakväggen" är något man köper till och sätter in istället för uppsamlaren. Verkar riktigt dumt att man inte har någon skruv eller liknande att fästa den ordentligt med.
Jag tyckte det verkade praktiskt att den var lätt att ta loss, så man kunde skaka ur den, och lätt byta till malning för filterkaffe.
Däremot såg det väl lite plastigt ut, men det är väl en prisfråga, dvs att intrycket lite beror på vad den kostar i slutändan. Misstäkner dock att merparten av kostnaden lagst på innanmätet, vilket iofs ju är rätt tänkt
4500 innan den är hemma i köket. 5000 i butik i Sverige?
esw har alltid varit billiga på mazzer, gissningsvis är de billiga på Baratza/Mahlkönig också.
Näpp, det blir att fixa upp Max tror jag.
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.