Nordiskt eller Italienskt?

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Förrutom några koppar Moak och Mauro har jag mest druckit kaffe från de nordiska rosterierna. Jag gillar verkligen det citroniga och fruktiga kaffet, så frågan är om jag har något att hämta i Italien? Jag har fått för mig att det är Moak:igt kaffe som gäller där nere. Mycket robusta, vilket jag försöker undvika. Är jag rätt ute? Har ni några rosterier/sorter att tipsa om?
 

Satyricon

Well-known member
I Norditalien är det väl lite ”bättre” från din horisont sett... Men frågar du mig så sågar jag tvärtom det svenska kaffet. Jag är inte nyansernas man. Men sån är jag; acceptera mina neuroser eller förtörnas till ingen nytta. Jag är inskolad på det italienska kaffet sen 15 år och har svårt att lära om smaklökarna. Fruktigt, citronigt och syrligt får inte mig att jubla. Viva il caffè italiano!
 

Faktor

Well-known member
Brukar handla det mesta i Johan&Nyström-vägar, om än helst inte La Bomba då... För mycket robusta känns rätt trist egentligen enl mig.
Single Estates med fruktiga härliga nyanser får mig att jubla som en galning!
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Nu har jag druckit Filicori Zecchini - Gran Crema Delicato, ett par dagar. Ingen citron direkt :) Men en trevlig kropp och chokladighet som jag faktiskt uppskattar. Särskilt som en caffè macchiato med fet mjölk. Gott som omväxling!

Tycker ni att detta är ett typiskt italienskt kaffe?
 

mag

Well-known member
Inte provat Filicorin men däremot Royal från Caffè Universal, den tyckte jag var god! Tror det var en 100% arabica, men ändå fyllig som en lite robustare italienare.
Annars brukar man väl snacka om passalaqua, caffè del doge och kanske mokambo mfl som lite mindre rosterier med lite kvalitetsambitioner.
Kaffemaskinen sitter ju på rätt stora lager italienskt, du får väl gå dit o botanisera!
 

Forumstatistik

Trådar
15,076
Inlägg
158,749
Medlemmar
19,650
Senaste medlemmen
xanderbari
Topp