Niklas Nord - hifigeek


Niklas Nord

Active member
Hej !

Niklas heter jag, är ny på forumet. Vet inte riktigt vad jag skall skriva, men kan ju iaf starta med att berätta om vad jag har för utrustning.


Maskin 1, Gaggia Coffee

coffeeblack.jpgMaskin 2, Carimali Eta Beta 1

Eta_Beta1grande.jpgKvarn 1, Gaggia

mm_silver_stor.gifKvarn 2, G.Bezzera BB003

bb95.jpgGaggia är mer nybörjarprylar med viss potential, men Carimalimaskinen på 40 kilo är en helt annan sak, en ytterst potent maskin, otroligt välkonstruerad och robust. Kvarnen från bezzera är väldigt fin också, ytterst nöjd. Kvarnen från gaggia är en skitkvarn dock.

I övrigt är mina intressen främst MUSIK och väldigt mycket hifi, välljud och all teknik som ligger bakom. Jag är också fullständig och ständig JBL -sympatisör !! 8) :wink:

På något sätt, har det blivit så att man som hifigeek är lite smått intresserad av gott kaffe, riktig whisky. Man verkar även nästan i de flesta fall föredra katt och inte hund. -Lite rolig kuriosa !

Hursomhelst... Roligt att vara med på forumet !!

:!:
 

Niklas Nord

Active member
Fina, jasså :D :oops:
Ja de funkar bra, men jag behöver en packning till min Carimali, den läcker mellan grupp och handtag :cry:
 

TheJaff

Well-known member
Niklas Nord sa:
På något sätt, har det blivit så att man som hifigeek är lite smått intresserad av gott kaffe, riktig whisky. Man verkar även nästan i de flesta fall föredra katt och inte hund. -Lite rolig kuriosa !
:!:
Det kallas prylbögeri ;). Min brorsa (som är ganska prylkåt) som aldrig har druckit kaffe i någon form har nu börjat dricka espresso.. men ENDAST espresso, inget annat (och inte så ofta). När det här med maskiner med olika features kom med i bilden så blev han intresserad.

EDIT: för att det här inlägget inte ska tas på alltför stort allvar så nämner jag att även jag har ett whiskey-/hemmabio-/hifiintresse men det är definitivt inte prylarna som är det viktiga(ste). :)
 

Niklas Nord

Active member
hehe nej det är roligt det där.
Själv är jag klart mer intresserad av välljud och musiken än prylarna i sig, även om jag är löjligt intresserad av prylar också.

Espressomaskinen, den skaffade jag för flera år sedan, gaggian alltså. Carimalimaskinen är nyförvärv, och det blir bättre kaffe med den.

Mjölkskummaren på gaggian är ett skämt, Carimalin gör ett utmärkt jobb.
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Egentligen tror jag det var igentligen kaleii syftade på 8) Han verkar vara av samma skrot och korn som jag 8) :lol:
 

Cheffalo

Hedersmedlem
För där går gränsen 8)
Du kan ju börja med att dricka kaffe så får vi se sen... :roll:

Det där kommer jag sent kunna släppa :lol: Säg till om jag blir jobbig!
 

Audionet

Active member
Trevligt att se kända signaturer från hifi världen :wink:

Det hör väl ihop, välljud och avkoppling med ett gott kaffe :oops:
 

Lars

Well-known member
Det verkar vara en väldigt hög korrelation mellan HiFi och kaffeintresse på det här forumet. Själv "lärde" jag mig dricka espresso i just en HiFi butik, så det kanske inte är så konstigt.
 

Forumstatistik

Trådar
14,010
Inlägg
150,536
Medlemmar
18,788
Senaste medlemmen
Ollemolin
Topp