Niche Duo

Damocles

Well-known member
Såg det här på discorden...

Lanserad 1 april, men det var några som la beställningar som gick igenom, så verkar bara ha varit dålig timing. 2023 börjar bli ett intressant år för kvarnar. Timemores 64 och 78, Zernos 64mm och nu en Niche 83mm.

Plötsligt börjar det finnas rejält med val. Synd bara att Niche inte har lärt sig hantera beskattning inom EU utan tar först sin egen UK sales tax, sedan får vi som beställde från Niche (har själv en Zero) betala vår egen moms ovanpå det.
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Ja, med dubbel moms får man väl i stort sett två DF83 för samma peng. Där haltar 'duo'-konceptet lite. Men den kanske kan bjuda på bättre användarupplevelse och lägre RPM? Väldigt lite info än så länge.

Även om de har försökt göra det smidigt att byta skivor hade det varit schysst om de erbjöd en version utan dubbla par för kanske en tusenlapp mindre. Tänker att majoriteten knappast kommer vilja byta särskilt ofta.

SSPs 83mm-version av 'lab sweet' kommer när som helst nu, kan ju vara en kandidat som kanske fungerar bra till både brygg och espresso utan att behöva skruva isär kvarnen mellan vändorna.
 
Senast ändrad:

Damocles

Well-known member
Verkligen, jag hoppas att de kommer backa på UK VAT + EU VAT nån gång, iaf om tillräckligt med folk börjar uppmärksamma det, men jag vet att Lance Hedrick har beställt en så förhoppningsvis kommer det en bra review på den tidigt.
 

Pediatrik

Well-known member
Om Timemore 078s är så bra som det verkar, är 5000kr via Kickstarter rena kapet jämfört med Niche Duo! Som en bonus föredrar jag verkligen Sculptorns utseende framför Nichens.
 

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp