Monteriva..?

daggen

Active member
Hur är det med deras bönor egentligen? Står att de rostas av Romcaffé i italien...har monteriva bara tagit några av deras sorter och förpackat i monterivapåsar eller hur är det egentligen?

Tycker att Conquesta är god och har bara någon enstaka gång smakat några andra sorter från Monteriva än så länge...hur tycker ni att de olika sorterna står sig mot t.ex. De Lux, Moak och Super Crema?
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Jorå, de har en mängd olika sorter och de är alla "brandade", alltså rostade av andra. Dessvärre vet jag inte vilka alla dessa rosterier är, men jag kan se om det går att forska i om du låter mig återkomma i ärendet. Jag tycker deras nya, Vallebella, är helt ok, bl.a. Klart prisvärda kaffesorter.
Nu ska jag hem och ha ett liv en stund :lol:
 

Nickeh

Well-known member
Montreiva är väl ok, desvärre svindyrt här i umeå så det är mer värt att köpa Costas kaffe som är rostat relativt nyligen.

Gillade Rossa och Conquesta som bäst nä jag körde på monteriva.
 

daggen

Active member
Jasså, vad får ni betala för det där då? Vi tar 129 för Marche och 159 för Conquesta iaf...

Jobbar du kvar på Verner btw?
 

Nickeh

Well-known member
Ligger väl ganska samma men med tanke på att man får bättre kaffe för ungefär samma pris så känns det dyrt. Hade det varit billigare hade jag kallat det för prisvärt, men nu är det bara ett ok kaffe.

Nope, slutade i höstas då affären bytte ägare, var något less efter att ha stått själv i butiken hela sommaren... Nya ägaren har fått fason på stället nu iaf. mycekt fräschare och lite nytänk. Däremot så hoppade han på Kahls konceptet och dumpade alla våra trevliga kaffesorter som Caffé Diemme, DiBar, Musetti Evolution...
 

daggen

Active member
Man hade inte så mycket val gällande kahls...men han hade ju ändå kunnat behålla de andra. Vilka leverantörer tog ni de sorter du skriver om ifrån?
 

Nickeh

Well-known member
Kaffeexperten har DiBar, Caffé Diemm och hade musetti. Men det var lite strul att få tag på den när jag slutade tror att dom slutat sälja kaffet =/
 

JAS

Active member
Monterivas Marche, med mycket robusta, är rätt mustigt och relativt lätt att lyckas med i hemmet. Rosso har jag aldrig riktigt lyckats med.
Conquesta mer av ett tjejkaffe, funkar utsökt i latte, lite mesig som espresso för min smak.
Vallebella = skitgott. Två råttsvansar av nektar sipprar ur brygghuvudet och bildar en gyllene crema i koppen. Fast senast fick jag nog lite gammelbönor och fick överdosera - hoppas det var en tillfällighet.
 

Ante

Well-known member
Körde enbart på Rossa innan news började sälja costas blandning och den funkade riktigt bra, skulle dock inte byta tillbaka nu :)
 

kaleii

Well-known member
Just nu sitter jag och blandar Marché med lite Conquesta. Jag gillar Marché och tjejen föredrar Conquesta, så vi kompromissar. Det är alldeles för omständigt att köra separat två gånger om dagen.

Det känns rent logiskt som att Vallebella vore den perfekta kompromissen, särskilt efter JAS lovordan.
 

cango

Well-known member
rosson tyckte vi var klart den bästa. vallebellan kom god tvåa.
Nu har det dock ersatts av egenrostat för hela slanten.
 

mårris

Well-known member
jag blev lite besviken på vallebellan, tyckte den var ganska nära conquestan ändå. lite mer robusta får det gärna vara för mig - lite mer åt marchen helt enkelt.
 

Andreas75

Active member
Öppnar denna gamla tråden igen. Lite kul att se vad andra tycker om Monterivas kaffe numera. Har bara testat Conquesta och Vallebella själv. Föredrar Conquesta som jag tycker var riktigt god och balanserad, Vallebella också helt ok men som sagt så tycker jag Conquesta var bättre.
 

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp