Monsun Malabar från Kahls

basiecally

Well-known member
Köpte ett paket monsun malabar från en lokal handlare i veckan, skulle tydligen vara rostat för bara nån vecka sen. 100% arabica men betedde sig och smakade förvånande mycket som ren robusta. Blommade som robusta och smakade åt det brända, popcorniga håller helt utan syra men med riklig beska.

Har ju hört från andra att Kahls i regel rostar hårt men det här var liksom nästa på pricken så som robustan James Hoffmans ”Worlds largest coffee tasting”. Flockig utan stabilt skum under blomningen och volymökning till nära det dubbla.

Någon annan som har haft samma upplevelse? Har jag köpt nåt som egentligen är nåt annat?

K
 

Jonken

Well-known member
Monsun Malabar är torkat på ett mycket speciellt vis. De orostade bönorna är gula (och extra torra) istället för gröna. Det är arabica men liknar robusta till smaken, så du lär ha fått äkta produkt.
 

Jonken

Well-known member
Kan säga att när jag rostat Monsun Malabar är det redan från första dagen relativt nära (bra) robusta, även vid mellanrost. Det är populärt i espresso av precis samma skäl som robusta - mer crema och låg syra. Tycker att det har mindre taskiga smaker överlag men litar inte på att Kahls får ut det bästa.. välkänt att vara knepigt att rosta också, är man inte på sin vakt kan man snabbt få en liten brand.
 

svartvest

Well-known member
Kahls monsun malabar var det första kaffe jag kände WOW vad är detta.. den första ljuva kärleken... Kanske har det mognat med åren. Tyvärr kan jag tycka att Kahls kaffe har changerat med åren...mycket snacka om special men bara hårda rosttoner. För några år sedan så var det en sten i påsen, då gjorde jag slut med Kahls... No listan är Kahls och Lemmelkaffe..
 

basiecally

Well-known member
Då låter det ju som att det var precis rätt ändå. Intressant, sist jag drack monsun malabar så hade jag också en riktig wowupplevelse. Tror att även det var från Kahls. Men det var långt innan jag hade försökt mig på specialkaffe. Kanske bara ännu inte upptäckt vad jag egentligen gillar! Nu var det snudd på obehagligt.

Tack för svaren!
K
 
Topp