Det låter kanske som en enkel lösning finns på detta problem - mal inte dina bönor så fint! Problemet är, att jag testar just nu att göra kaffe utan min kaffekvarn, då jag just flyttat till en studentbostad med brist på utrymmen. Med andra ord så köper jag mitt kaffe färdigmalt. Har testat Zoegas Dark Forest och Skånerost. Även testat Gevalias mellanrost. Resultatet blir alltid att kaffet blir oaromiskt och starkt/bränt. Till Zoegas kaffe har jag till och med doserat som man ska göra, med deras doseringsmått, men ändå med misslyckade resultat.
Man borde ju tycka att en sådan dyr kaffebryggare ska kunna göra gott kaffe, right? Är det helt enkelt så att, till skillnad från "vanliga" kaffebryggare, så arbetar Moccamastern i högre temperaturer och att kaffet därefter blir bränt? Har testat olika doseringsalternativ och filter. Inget har hjälpt. Det lutar åt att jag får ta fram min kaffekvarn och börja mala mina bönor igen, men jag kan inte sluta tänka på att det känns konstigt att jag inte kan köpa färdigmalt kaffe och få ett gott resultat.
Tips någon?
Man borde ju tycka att en sådan dyr kaffebryggare ska kunna göra gott kaffe, right? Är det helt enkelt så att, till skillnad från "vanliga" kaffebryggare, så arbetar Moccamastern i högre temperaturer och att kaffet därefter blir bränt? Har testat olika doseringsalternativ och filter. Inget har hjälpt. Det lutar åt att jag får ta fram min kaffekvarn och börja mala mina bönor igen, men jag kan inte sluta tänka på att det känns konstigt att jag inte kan köpa färdigmalt kaffe och få ett gott resultat.
Tips någon?