Ni som är vana vid att mala själv och ofta handskas med kaffe, gör ni också som jag och känner på kaffet? Eller är det bara jag som är udda. Jag har funderat på om man kan känna/se kvaliteten på kaffet - och då menar jag naturligtvis bara malningen. Jag så en arkeolog på TV som direkt kunde avgöra jordmånen genom att känna på jorden/sanden/leran. Han tog den mellan händerna, rullade den, tittade, stoppade liet i munnen för att känna mella tänderna. På det viset kunde han skilja på exv. lera och silt. De har nämligen olika partikelstorlek.
När man börjar känna på kaffet har man lite svårt att sluta. Även bryggkaffe och andra malningar. Om man rullar ut lite i hand kan man se kornen och se om de skiljer sig åt, mycket fint eller mycket grovt osv.
Är jag ensam särling, eller är det fler som har detta underliga béende? Och hur mycket kan man egentligen få ut av det?
När man börjar känna på kaffet har man lite svårt att sluta. Även bryggkaffe och andra malningar. Om man rullar ut lite i hand kan man se kornen och se om de skiljer sig åt, mycket fint eller mycket grovt osv.
Är jag ensam särling, eller är det fler som har detta underliga béende? Och hur mycket kan man egentligen få ut av det?