Luft i kokaren?

Kaiser

Well-known member
Granskning av kokaren.

När min kokare värmer numera låter det inte riktigt som det har gjort innan. Det låter mer "ångaktigt". Kan det bero på att jag numera även skummar mjölk?
Kan det vara så att det finns en viss mängd luft i kokaren istället för vatten?

Egentligen borde kokaren bestå av en viss mängd luft, eftersom när vatten förångas kommer dess volym att öka. Om volymen inte ökar kommer ju trycket inne i kokaren att öka. Finns det någon säkerhetsventil som gör att trycket inte kan bli för stort?

Kanske att DC kan ordna lite sprängskisser och hårdfakta om kokaren?
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Jepp, finns ventil.
Oftast är det så att om maskinen låter annorlunda och/eller trycet ändras vid bryggning beror det på att det är luft i kokaren. Ventilera.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp