Gathers
Member
Inspirerad av latte art-tråden här så har jag också försökt få till någonting fint i mitt kaffe själv. Det går inte så bra än, men vad är det egentligen som är viktigast för att det alls ska kunna bli bra?
Creman? Räcker det med att den inte är hård och stel som den kan bli i t.ex. crema-enhancing-filter? Gör det något att den är ljus/tunn eller är det viktigt med "bra" crema?
Mjölken? Är skummningen av mjölken den viktigaste delen? Det verkar vara den mest diskuterade iaf. Kanske den bit som är svårast att få tillräckligt bra? Att svinga runt den verkar vara en del av hemligheten iaf.
Hur man häller? Om både kaffet och mjölken är perfekta, blir det då oftast nån typ av mönster även om man häller rätt klumpigt eller måste man ha viss skicklighet i hällandet för att få fram mönster alls?
Hur gör man när man häller t.ex. en rosetta förresten? Låter det som en bra strategi att luta koppen lite mot kannan, börja hälla där det är som djupast, skaka kannan i sidled när det börjar bli mönster och sen avsluta med att föra kannan framåt mot den grunda sidan om man fortfarande lutar koppen?
Creman? Räcker det med att den inte är hård och stel som den kan bli i t.ex. crema-enhancing-filter? Gör det något att den är ljus/tunn eller är det viktigt med "bra" crema?
Mjölken? Är skummningen av mjölken den viktigaste delen? Det verkar vara den mest diskuterade iaf. Kanske den bit som är svårast att få tillräckligt bra? Att svinga runt den verkar vara en del av hemligheten iaf.
Hur man häller? Om både kaffet och mjölken är perfekta, blir det då oftast nån typ av mönster även om man häller rätt klumpigt eller måste man ha viss skicklighet i hällandet för att få fram mönster alls?
Hur gör man när man häller t.ex. en rosetta förresten? Låter det som en bra strategi att luta koppen lite mot kannan, börja hälla där det är som djupast, skaka kannan i sidled när det börjar bli mönster och sen avsluta med att föra kannan framåt mot den grunda sidan om man fortfarande lutar koppen?