peather
Active member
Hej!
Jag brygger mestadels mitt kaffe med v60 02 porslinsfilter, jag tycker själv att jag gör ett bra kaffe, men när jag läser på nätet ser jag överallt två saker som jag undrar över:
1. Hur får jag den bryggtid som det står om överallt? De flesta sajter hävdar att själva "hällningen" ska pågå i ungefär tre minuter. Jag försöker hälla så långsamt som möjligt och pausa ibland utan att det blir "torrt" i filtret, men har nog aldrig kunnat hälla längre tid än 2 minuter. Jag har ingen Buono-kanna, men min vattenkokare har en relativt smal pip, så det borde inte vara en jätteskillnad.
2. Hur fint maler ni ert kaffe till v60? I alla videor och instruktioner säger de "finer than drip", men ser man på resultatet i de instruktionsvideor som finns skulle jag säga att det är någonstans grövre än svenskt färdigmalet och paketerat bryggkaffe. Jag föredrar ganska grovmalet (mittimellan coarse och medium på Wilfa CGR1), men skulle vilja veta hur ni andra gör.
Brygg och lev!
Jag brygger mestadels mitt kaffe med v60 02 porslinsfilter, jag tycker själv att jag gör ett bra kaffe, men när jag läser på nätet ser jag överallt två saker som jag undrar över:
1. Hur får jag den bryggtid som det står om överallt? De flesta sajter hävdar att själva "hällningen" ska pågå i ungefär tre minuter. Jag försöker hälla så långsamt som möjligt och pausa ibland utan att det blir "torrt" i filtret, men har nog aldrig kunnat hälla längre tid än 2 minuter. Jag har ingen Buono-kanna, men min vattenkokare har en relativt smal pip, så det borde inte vara en jätteskillnad.
2. Hur fint maler ni ert kaffe till v60? I alla videor och instruktioner säger de "finer than drip", men ser man på resultatet i de instruktionsvideor som finns skulle jag säga att det är någonstans grövre än svenskt färdigmalet och paketerat bryggkaffe. Jag föredrar ganska grovmalet (mittimellan coarse och medium på Wilfa CGR1), men skulle vilja veta hur ni andra gör.
Brygg och lev!