basiecally
Well-known member
Just den rostfria kokaren där verkar ju som ett plus men det är frånvaron av trevägssolenoid som borde vara en dealbreaker eller?
Jag var ganska nöjd med en sådan i många år men förstod vad jag missat när jag till slut fick tag på en restaurangkvarn. Den kan nog aldrig matcha en bra kaffemaskin.Rancilio Rocky doser, bra tillfälle att modda med 3d-skrivare (sök på titan Rocky): https://www.blocket.se/annons/goteborg/rancilio_rocky_kaffekvarn/1206704455
Rancilio Rocky doser, bra tillfälle att modda med 3d-skrivare (sök på titan Rocky): https://www.blocket.se/annons/goteborg/rancilio_rocky_kaffekvarn/1206704455
Jag har en Rocky SD idag. Är jag lyckligt ovetandes? Sneglat lite på en Silenzio, men oklart hur stor skillnad det faktiskt är.Jag var ganska nöjd med en sådan i många år men förstod vad jag missat när jag till slut fick tag på en restaurangkvarn. Den kan nog aldrig matcha en bra kaffemaskin.
Beror möjligen vad du maler och till vad. Jag borde ha skrivit att jag malde bara mörkrostat italienskt till espresso men uppnådde aldrig samma ”rena” smak som i espressobarer med stora kvarnar. Jag tror det berodde främst på att en mindre kvarn behöver så mycket längre tid för att mala att malskivorna blir heta och kaffet varmt. Dessutom föreföll den mindre kvarnen mala något ojämnt stora korn. Så jag tror det var uppvärmningen och de ”dammiga” delarna av kaffet som gav bismak.Jag har en Rocky SD idag. Är jag lyckligt ovetandes? Sneglat lite på en Silenzio, men oklart hur stor skillnad det faktiskt är.
Det tror jag är den stora grejen. Det är så påtagligt att det går att se skillnad i färg på det malda kaffet (finare blir ljusare).Dessutom föreföll den mindre kvarnen mala något ojämnt stora korn
Beror möjligen vad du maler och till vad. Jag borde ha skrivit att jag malde bara mörkrostat italienskt till espresso men uppnådde aldrig samma ”rena” smak som i espressobarer med stora kvarnar. Jag tror det berodde främst på att en mindre kvarn behöver så mycket längre tid för att mala att malskivorna blir heta och kaffet varmt. Dessutom föreföll den mindre kvarnen mala något ojämnt stora korn. Så jag tror det var uppvärmningen och de ”dammiga” delarna av kaffet som gav bismak.
Det låter rimligt och att jag borde testa andra kvarnar. Jag dricker uteslutande mörkrostat italienskt; cappuccino/macchiato/espresso på morgon, espresso övrig tid. Rockyn har stora steg i justering av malningsgrad; det känns som ytterligare något som kan vara bättre med andra kvarnar.Det tror jag är den stora grejen. Det är så påtagligt att det går att se skillnad i färg på det malda kaffet (finare blir ljusare).
abf: vad använder du din Rocky till?
Tack för tips. Det tror jag också.Det låter som att Eureka Specialità kan bli en trevlig uppgradering för dig, främst användarupplevelse då.