Koppning

Camera IT

Well-known member
Hejsan alla kaffeälskare, jag ville dela med mig av glädjen att provsmaka espresso. Koppningen skedde på Bergstrands kafferosteri och vi fick prova en Malabar, Robusta Kamerun, Barahona Santa Domingo och en böna från Antigua/Guatemala.
Att föra protokoll är inte så svårt eller behöver inte tas på så stort allvar tycker jag. Smak är ju relativt och en kaffesort som trivs bra i min gom passar kanske inte maken ;-)
På mitt protokoll står det att jag tyckte Malabaren var kraftig, Robustan från Kamerun var annorlunda men god. Vidare tyckte jag att Barahonan inte stack åt något håll och överaskningen var total när jag smakade på Antigua/Guatemalan. Den smakade som om någon spetsat espresson med ättiksprit. Surt. Den var så sur att jag började skratta högt.
Vi fick förklarat för oss att den var inte menad att dricka så, utan att den ingick i olika blandningar. Det var jätteskoj och lärorikt, och när jag lärt mig mer vill jag ha egna koppningar på kaféet. hejsvejs
 

Forumstatistik

Trådar
14,965
Inlägg
157,898
Medlemmar
19,572
Senaste medlemmen
jh
Topp