bondo
Member
Sedan jag besökte Wien i somras har jag funderat på hur de egentligen gjorde sitt kaffe där. Och eftersom jag nu har börjat hänga på ett forum helt proppfullt av kaffevänner, tänkte jag helt sonika höra om någon vet mer om österrikiskt kaffe än jag.
Wiens "schwarze kaffee" upplevde jag som ett mellanting mellan moka och "vanligt kaffe" från en presskanna. Det var inte dumt alls, och ganska snart insåg jag att wienarna nog har en lika avancerad kaffekultur som italienarna. På menyn finns allt från slätstruket Milchkaffee till vågad Kaisermelange (med en rå äggula...) - dock sällan de italienska brygder vi vurmar så för här.
Kaféerna var dock utrustade med maskiner som i mina ögon såg ärkeitalienska ut, men kaffet var ju knappast espresso. Frågan är om de gjorde sitt kaffe på italienska maskiner, eller om det finns särskilda maskiner för österrikiskt kaffe? Hur som helst är ett besök i Wien att rekommendera för alla kaffevänner. Förvänta er inte någon bra espresso, men passa på att prova en ny och lite udda kaffekultur!
Wiens "schwarze kaffee" upplevde jag som ett mellanting mellan moka och "vanligt kaffe" från en presskanna. Det var inte dumt alls, och ganska snart insåg jag att wienarna nog har en lika avancerad kaffekultur som italienarna. På menyn finns allt från slätstruket Milchkaffee till vågad Kaisermelange (med en rå äggula...) - dock sällan de italienska brygder vi vurmar så för här.
Kaféerna var dock utrustade med maskiner som i mina ögon såg ärkeitalienska ut, men kaffet var ju knappast espresso. Frågan är om de gjorde sitt kaffe på italienska maskiner, eller om det finns särskilda maskiner för österrikiskt kaffe? Hur som helst är ett besök i Wien att rekommendera för alla kaffevänner. Förvänta er inte någon bra espresso, men passa på att prova en ny och lite udda kaffekultur!