Kaffemaskinen Caffè De Sica

Marv

Well-known member
Passade på att köpa en 500g påse i fredags när jag var inne i stan.
Välbalanserad och en god söt eftersmak. Mycket lyckat ! Kommer defenitivt bli en av huvudbönorna framöver.
 

Molarin

Well-known member
Gjorde nyss en dubbel ristretto (4 cl). Man kan gå och suga på eftersmaken en bra stund. Trevligt. Den är öht väldigt smakrik. Balanserad och intensiv smak utan att beskan tar överhanden. Precis som jag vill ha det.

Men... DeLuxen är bättre. ;)
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Det tycker jag med 8) Men det är kul att ha ett riktigt gott kaffe i vårt namn också.
Det är inte mycket som är i klass med De Luxe.

Blev det nån skillnad nu när du gjort rent förresten? 8)
 

Molarin

Well-known member
Hur ska jag veta det när jag byte bönor samtidigt?

Men det kom ut en del skitbrunt vatten så lite nytta måste det ha gjort.
 

wesaft

Well-known member
Nu äntligen har jag testat, tog ett tag för mig att ta mig ut till majorna.

Fick till en mycket god kopp nu imorse, riktigt smaskig böna. Kände att jag inte riktigt fått till den än, så det finns nog ännu mer att ta fram.
Härligt med den lilla påsen, lättare att våga köpa på sig nya sorter.

PS.Kom på att jag glömde köpa avkalkningsmedel Cheffalo :/ får ta det nästa gång.

edit: De Sica har 15% Kapi Royal (robusta)
 

arto

Well-known member
Jag gillar De Sica också. När den är gjord som en kort så är den kraftfull men ändå balanserad (som påsen beskriver) och inte så som vissa bönor tenderar att skjuta åt det ena eller andra håller när man pressar dom (märkt speciellt med vissa egenrostade blandningar). Ibland kanske man kan önska sig att få någonting mer syyrt eller extra kraftfullt, men just nu passar De Sica in bra för mig.
 

ja vadå

Well-known member
Råkade beställa en påse De Sica utan att ha sett denna tråd. Så det var kul att läsa och se att fler än jag uppskattade den. Tyckte den var väldigt god, speciellt i mjölkbaserade alster. Till och med sambons 16-åriga dotter kommenterade att hennes latte smakade mkt kaffe, fast på ett gott sätt. Kommer bli flera påsar av denna blandning
 

rhide

Well-known member
Efter ett bra jäkla tag fick jag också bönan testad nu äntligen :) Jag unnade mig en sväng förbi kaffemaskinen häromdagen för att köpa mig en 500g påse, men av vad jag antar var hypnotisk övertalning gick jag därifrån med en kilopåse :nowink:

Hur smakar den då?
Cappuccino: Underbart! Len, fyllig (rund) smak som verkligen passar perfekt för ett bra mjölkskott! Definitivt över medel, en riktigt bra blandning!

Espresso: Mja.. för espresso är jag mer svårflörtad. Blandningen saknar deluxens fylliga kropp och smak, och känns en aning 'tom' för sin prisklass. Eftersmaken är okej, men den är överlag lite för syrlig för min smak. Kaffet påminner en aning om yirgacheffe - vilken är god men som i alla fall jag tröttnar på ganska snart.

Skulle jag köpa igen? Definitivt, fast inte ett helt kilo i så fall, och jag skulle antagligen ge bort den eller bara använda den för cappu.

Way to go! :)
 

rhide

Well-known member
Jag får nog ta tillbaka en del av det jag sa om kaffet förresten... Min gaggia producerar ganska spridda resultat, och jäklar vilken god shot jag fick till nu! Det är dags för en uppgradering snart, hehe :)
 

roccster

Well-known member
Jag har ju redan talat mig varm om denna bönblandningen i andra trådar men får väl skicka in en här med.

Inte nog med att den är väldigt fin efter extraktion, den luktar underbart gott av mandel i sin intakta bönform. Kom på mig själv med att stå och snuffa på den lite extra igår när jag jämförde den med, Rozzo Espresso och Sambucco. Det blir nog svårt att hitta en ersättare till denna.
 

Grindmaster Flash

Well-known member
Hmm jag är av lite motsatt åsikt mot de flesta tror jag.
Jag tycker den är alldeles för mesig för cappuccino, även som jag alltid gör (en dubbel espresso och relativt lite mjölk) försvinner allt för mycket av kaffesmaken. För den som gillar en supermild cappu som morgonstarter är den nog väldigt bra, krämig och len, men för mig fungerar det inte fullt ut, jag skulle önska antingen mer syra eller mer kraft för att bli spännande som cappuccino. Däremot tycker jag den är helt okay som espresso, då jag gillar en lite mildare ton. Men jag är mer en cappuccinokille än espressokille so far.

Helt klart ett högkvalitétskaffe som ger mycket fina shottar doftmässigt och utseendemässigt, men jag väljer hellre annat för samma kilopris.
 

roccster

Well-known member
Hmm jag är av lite motsatt åsikt mot de flesta tror jag.
Jag tycker den är alldeles för mesig för cappuccino, även som jag alltid gör (en dubbel espresso och relativt lite mjölk) försvinner allt för mycket av kaffesmaken.

Oj och jag som tycker den är kraftig i smaken :D

Där ser man. Jag antar att jag befinner mig med ena foten för långt ner i n00b-träsket för att riktigt förstå ;)

En sak som jag upptäckte (och jag tror med mina nybörjarkunskaper i espresso) är att tiden är superviktig för att få ut hela karraktären. En 20sek extraktion är som en blek gryning jämfört med dryga 30... Men det är givetvis bara mina slappa smaklökar som talar :)
 

Grindmaster Flash

Well-known member
Oj och jag som tycker den är kraftig i smaken :D

Där ser man. Jag antar att jag befinner mig med ena foten för långt ner i n00b-träsket för att riktigt förstå ;)

Altså, jag är novis på detta också. Jag kände bara att min åsikt var lite annorlunda än övrigas. Så det är nog jag som har fel på smaklökarna, inte du ;)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Om en tycker att den är för kraftig, och den andra att den är mesig. Vem har rätt?

Ingen. Eller båda två. Det finns inga smaker som passar alla i hela världen, en del gillar kraftigare kaffen (tex med robusta-riv i smaken) och andra gillar mildare/sötare/syrligare smaker.

Ingen behöver för den skull vara "för noob" och ha fel.:cool:
 

Tobiemme

Well-known member
ville bara skicka in mitt beröm till de som tagit fram De Sica! jag tycker den är helt underbar!
den står sig väldigt, väldigt bra - till och med i jämförelse med andra SO-kaffen och andra mikroroster som jag provat. det är bra drag i rostningen utan att förta några av de andra spännande smakämnena. dessutom står den sig utmärkt i cappucino, vilka många SO inte riktigt gör, enligt min mening. big up!
:D
 

Tobiemme

Well-known member
helst hållen kort

nu när jag ställt ned bryggtrycket ett snäpp så har jag upptäckt en grej med De Sica: det smakar riktigt tätt och härligt komplext först när det överdoseras lätt och hålles kort i bryggningen. andra som gjort liknande iakttagelser?
gott är det hur som helst! :)
 

SB

Well-known member
Härligt fylligt kaffe när det får lite längre tid på sig.Rinner det igenom för fort smakar det inte så mycket faktiskt.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,723
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp