Deshmeister
Member
Hej,
Jag har fått ärva en Rancilio silvia från 2014 och en kvarn som verkar heta Monteriva M-203, antagligen från samma år (https://www.monteriva.se/m-203-kvarn-8847).
Är relativt ny med espresso men har försökt sätta mig in i detta, vägt dosen, vägt shoten, läst på om tamping osv, men extraktionen (om det nu heter det på svenska) går alldeles för snabbt. Så problemet verkar ha med malningen av kaffet att göra.
Har försiktigt hittat den punkt när malskivorna nuddar varandra och sedan malt kaffet med inställning precis innan den punkten, men det blir åndå för grovt.
Det jag funderar på är om detta kan ha med att malskivorna är för gamla eller om det är något annat? Det går att köpa nya men vill helst inte lägga pengar på det om det ändå är i onödan .
Tar emot emot tips och förslag på lösning!
Jag har fått ärva en Rancilio silvia från 2014 och en kvarn som verkar heta Monteriva M-203, antagligen från samma år (https://www.monteriva.se/m-203-kvarn-8847).
Är relativt ny med espresso men har försökt sätta mig in i detta, vägt dosen, vägt shoten, läst på om tamping osv, men extraktionen (om det nu heter det på svenska) går alldeles för snabbt. Så problemet verkar ha med malningen av kaffet att göra.
Har försiktigt hittat den punkt när malskivorna nuddar varandra och sedan malt kaffet med inställning precis innan den punkten, men det blir åndå för grovt.
Det jag funderar på är om detta kan ha med att malskivorna är för gamla eller om det är något annat? Det går att köpa nya men vill helst inte lägga pengar på det om det ändå är i onödan .
Tar emot emot tips och förslag på lösning!