Jag har länge kört med Nanofoamer och nyligen upgraderat till V2 och det viktigaste är att ha lagom mycket mjölk i sin kanna (eller snarare att hitta passande kanna efter sin mjölk). Så länge mjölken till en början är 3-4cm djup brukar det gå smidigt. Ha den först några få sekunder i mitten, närmare ytan så att du ser vispen ich trycker ner luft, för den sedan föra den åt sidan men håll den upprätt och på halva djupet av mjölken. Se till att det blir en bra virvel, så här kan du behöva experimentera med läget i den kanna du använder, men annars är det efter 15-25s färdigt!Det blev en Nanofoamer V2 till att börja med. Gjort 2 försök nu där det första blev för tjock och den andra lite tunn, så nu blir det tredje gången gillt Kört på finaste filtret. Det kan nog bli bra när man tränat lite!
Hoppas att det har känts värt att ha Roboten
Kör också med en separat espressomaskin för ånga: Gaggia Achille. Har i stort sett kapitulerat för att det blir olika varje gång. Bra fjutt i ångan, men tycker att skillnaden är hårfin från att få in för mycket luft till att det blir för lite. Hjälper nog inte att jag bara skummar sporadiskt och att mjölken ofta skiljer sig..
Sägs att det finns tendens att mjölken bränner fast i Nanofoamer Pro. Jag tyckte att det verkade dumt att man inte kan ställa in önskad temperatur och så kanske man får räkna med att behöva reservdelar till den också.. Men själva konceptet med automation är lockande.
Jag brukade fylla den med vatten efteråt och köra den. Sen tycker jag det gick ganska lätt att få bort det med en svampSå jag köpte till slut en begagnad Nanofoamer Pro av @drdoo
Första intrycket stördes av att både vanlig mjölk och havremjölk fastnar i botten hur man än gör och det sitter så hårt att man måste skrubba flera minuter (torky fungerade bättre än disksvamp.. man måste samtidigt vara försiktig att inte skada beläggningen). Hälla över direkt och fylla med vatten hjälpte föga.
Däremot kan man ha i en droppe diskmedel och låta det ligga i blöt medan man dricker sin latte, choklad etc. Enorm skillnad, går bort direkt. Alternativt fungerar också en droppe olja som man stryker ut tunt i botten med lite papper innan användning.
Smidig manick, temperaturen verkar stämma (men den är så försiktig från 55C till 65C att det tar över minuten extra). För en eller två personer tror jag att det är ett jättebra alternativ som inte kräver någon färdighet. Resultatet blir påtagligt krämigt eftersom man slipper späda ut mjölken med >10% vatten. Kanske lite begränsad kontroll över texturen, känns som att man kan behöva experimentera både med mängd, program och temperatur för att få exakt det man vill åt - samtidigt ett steg upp för havremjölk och kanske laktosfritt som också kan trilska. Synd att den är ganska dyr från butik, känns som att den borde ligga närmare rea-priset (fanns för 1096 sek i mars). Överlag är jag imponerad.