Isomac Super Giada

Lars

Well-known member
För de pengarna skulle jag hellre satsa på en Rancilio Silvia eller en Gaggia Classic. Jag har ingen direkt erfarenhet av Super Giadan, men har kompisar som använder en Brio som väl är samma maskin, fast med kvarn.
 

Tamper

Well-known member
Kanske nån av er som servar maskiner kan berätta vad som skiljer mellan Giada, SuperGiada, Viper och Napolissima?
För mig verkar det mest vara skillnad i knappar och plåtdetaljer, men hur är det på insidan?
 

TV

Member
Lars, du sa att din kompis hade en Isomac Brio. Är han inte nöjd med den? Eller varför rekommendera du de andra maskinerna ist.??
 

Lars

Well-known member
Jag tror egentligen att han/de var hyfsat nöjda med maskinen, förutom att den fick åka på lagning någon gång. Innan dess hade han/de tillgång till en Millenium och den fick också åka iväg på service. Detta har lett till att jag har fått en negativ uppfattning om kvalitén på Isomacs maskiner. Jag skall kolla lite närmare vad han tyckte om maskinen och återkomma med vad som är bra respektive dåligt.

Det känns inte som att Isomacs prylar generellt är dåliga, men man kan få bättre för samma pengar, IMHO.

Jag skall också tillägga att jag inte har någon personlig erfarenhet av Silvian, men jag har haft en Gaggia Coffee (samma maskin under skalet som Gaggia Classic) under 5 år som jag har varit nöjd med.
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Tamper sa:
Kanske nån av er som servar maskiner kan berätta vad som skiljer mellan Giada, SuperGiada, Viper och Napolissima?
För mig verkar det mest vara skillnad i knappar och plåtdetaljer, men hur är det på insidan?

Napolissima; Liten. 1dl aluminiumkokare. Billiga knappar. Kan göra en bra espresso om man anstränger sig.

Viper; Lite större. 1dl mässingkokare. Billiga knappar. Kan göra en bra espresso om man anstränger sig.

Giada; Ännu lite större. 2dl mässingkokare. Kan göra en bra espresso om man anstränger sig.

SuperGiada; Samma som föregående fast med spillbricka som går att dra utåt istället för att lyfta ur den, samt en liten reling ovanpå maskinen. Kan göra en bra espresso om man anstränger sig.
 

Lars

Well-known member
Här kommer som utlovat feedback från min kompis avseende Brion:

Fördelar:

- Helt ok kvarn och en helt ok maskin för en förhållandevis billig peng.
- Man kan få till riktigt bra kaffe. Ibland får man till riktigt bra mjölk också men det inte lätt. .
- Tar inte mycket plats om man har ett trångt kök
- Lätt att hålla ren.
- Håller bra förutom en sak. Se nedan. Vi har haft den stående i ett kontorskök. Jag skulle gissa att den får göra 20 espresso om dagen

Nackdelar

- Det är inte att rekommendera att ha bönor liggande i kvarnen som befinner sig precis bredvid en värmekälla.
- Ångröret kan man bränna sig rejält på. Dessutom sitter det lite bökigt till tycker jag.
- Ångröret läckte och vi fick det utbytt. Det är fortfarande inte helt tätt men vi har inte orkat ta tag idet
- Man kan nästan bara skumma mjölk till en person i taget om det skall bli riktigt bra
- Tampern som följde med kan du kasta direkt men så är det väl med alla maskiner.
- Italiensk logik på lamporna. När grön lampa släcks går det bra att göra kaffe. Skall man skumma är det bara att börja när bägge dom röda lamporna lyser
 

TV

Member
Tack för att du kollade med din kompis. Vet ej riktigt var jag ställer mig gällande isomac. Men men.. Får fundera vidare.. :?
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,786
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp