Inställning av anfim

molsson

Member
Har skaffat mig en BFC Pulsante , och en anfim ks. Problemet är att jag vet inte hur jag skall ställa in kvarnen riktigt. Kaffemaskinen i sthlm delade intemed sig av denna kunskap. Vad har ni andra anfimägare era kvarnar inställda på?
Just nu står min på steg 4, men jag har ändå problem med för korta tider på shot'sen.
 

kaleii

Well-known member
Rent spontant kan jag bara säga:
Mal finare (inställning 3?) så ska det ta lite längre tid. Se till att du tampar med ett tryck på 15-20 kilo också. Sedan är det bara att experimentera sig fram. Det ska ju ta en sådär 25 sekunder att få en dubbel espresso.
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Då kan Kaffemaskinen i Göteborg delge att läge två på Anfim är en god ref. Börja där och justera utifrån det och försök håll kaffemängd och tampingtryck konstant.
Säg till om det behövs ytterligare tipps 8)
 

mårris

Well-known member
Språkpolisen får äntligen rycka ut och korrigera stavningen hos Cheffalo –för en gångs skull: tips stavas med ett p! :D :D :D
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Drat! Där sket jag mig i skägget! :lol: Tack mårris.

Du läser av på framsidan, ovanför det lilla skruvhålet. Är säker på att stockholmsavdelningen skulle delgivit detta om du frågat. I annat fall så hör du av dig till oss så svarar vi på allt och mer där till :)
Dock är inte 2an någon konstant eller rätt för alla kaffesorter och väder osv, men det har du nog hajjat. Det är en bra utgångspunkt.
 

Kaiser

Well-known member
I helgen kom det släkt på besök då vill de ha "vanligt" kaffe, men eftersom jag inte hade kvar något pressokaffe blev de utan.

Vilken inställning på Anfim skall jag ha om jag behöver mala pressokaffe?
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,679
Inlägg
155,796
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp