Hur tänkte man här då???

lupoo

Well-known member
Var på en liten promenad på stan med barnen (OK jag var och hämtade några påsar J&N kaffe som jag beställt hos den lokala kaffehandlaren). Nu när det tämligen nyöppnade "Espresso House" ligger granne med "BR leksaker" så var ju förhandlingen solklar "Ni får gå in och titta i leksaksaffären, jag får gå och ta en enkel espresso".
Blev serverad en klart godkänd enkel, men i kassan hittade barnen denna...
2594021648_effaa4f84e_m.jpg

...och jag fattar ingenting:unsure:.

Är det meningen att förstöra den fina och för mig överraskande långa eftersmaken på bra kaffeupplevelse med en minttablett? Visst många ställen där man dristat sig tilll att ta en enkel skulle behöva något för att återställa balansen på smaklökar som åkt på ett rejält kok stryk, men när man kan servera en bra espresso så kan man flytta undan dessa från disken.
BTW så förstod jag av snacket bakom disken att maskinen var precis nyservad, kanske därför jag fick en så bra espresso.
 

Bastian

Member
uppförsäljning, uppförsäljning, uppförsäljning. trist men sant.

en roligare ide vore kanske en pralin eller två för att lagra smaken ännu längre.
 

Bjorn84

New member
haha ja kan ju inte vara mycket till tanke arbete där inte

Eller så förväntar dom sig att man ska bli riktigt missnöjd med smaken :nowink:
 

costodia

Well-known member
Uppfödd i Espresso House hemstad förstår jag precis varför de erbjuder minttabletter efter kaffet. Det är så otroligt dåligt.

I Stockholm finns rötterna i lite mer ambitiösare Coffe Cup och kanske är det därför du fått en okej espresso, annars tror jag den chansen är rätt liten på EH.

Exempel på ett svar: Jag var på alldeles nyöppnade Espresso House på Lilla torg här i Malmö, detta var tydligen öppningskvällen, och min kompisar vill tvunget dit.

Kaffet gick på sådär 5 sekunder att brygga och smakade vatten och sump. Jag fick en ny Espresso, lika illa den, eftersom jag jobbar i serviceyrke själv så vet jag att det är inte lönt att bli arg på tjejen bakom kaffemaskinen, så jag pratade lite vänligt med henne, hon var trevlig, men hade inte stått framför en sådan maskin många gånger. Hon förklarade att "han som skulle ställa in kvarnen" inte hade varit där ännu, och det var ju bara att köpa förklaringen.

Men alltså, om man köper en lokal för 3,8 miljoner, fullständigt blåser ut all inredning, och renoverar lokalen till toppskick, kallar det för Espresso House Kaffebar (som de faktiskt gör!), varför, varför lägger man inte en liten slant på att kunna serverad okej kaffe på öppningsdagen?
 

lupoo

Well-known member
Men alltså, om man köper en lokal för 3,8 miljoner, fullständigt blåser ut all inredning, och renoverar lokalen till toppskick, kallar det för Espresso House Kaffebar (som de faktiskt gör!), varför, varför lägger man inte en liten slant på att kunna serverad okej kaffe på öppningsdagen?
Precis!!! Det är just sådant som gör att jag kan få det svårt att sova på nätterna. Vill försöka se en linje, en tanke, en plan i det som sker i min omvärld. Fattar detta med global uppvärmning (skaffat miljöbil), förstår att det är inte lätt att vara kaffebonde/arbetare (försöker köpa fairtrade eller annat "snällt" kaffe). Sedan dyker det upp saker som man bara inte kan fatta:unsure:.
Lite ostrukturerade tankar så här på kvällskröken med alldeles för mycket tittade på WBC under dagen....
 

doppio

Well-known member
Mycket oförtjänt hackande på Espresso House tycker jag, tycker de är bra mycket bättre än andra kedjor som finns.

Ser man till resultatet i Barista Cup, så nog bidrar de med sitt strå till kaffekutursstacken också.
 

lupoo

Well-known member
Ofötjänat hackande? Nja det vet jag inte. costodia berättar om en "bad coffee exprience" och jag funderar bra på varför "Espresso House" vill signalera ut ett så dåligt självförtroende, "Vårat kaffe smaker inte så bra, så ta en minttablett efteråt".
Nä. Vänd på det hela och vill man skapa "uppförsäljning" lägg då några fina chokladpraliner på disken som kan förhöja kaffeupplevelsen istället. Barisans jobb är ju faktiskt inte bara att pumpa kaffe utan att informera och lära kaffe också.
...och jag sa faktiskt att det var en bra espresso jag fick :)
...och det finns säkert hopp för "Espresso House" med så många kunniga och engagerade medarbetare som lyckats så bra i BC. Hoppas att de fortsätter att satsa.
 

Tobbecarnal

Member
Det är ju naturligtvis så att tabletterna ska tas för att dämpa den dåliga andedräkten som lätt uppstår efter kaffedrickande och speciellt då espressos. Sen är det upp till var och en av de som köper tabletterna att väga när eftersmaken ska bytas ut mot mintsmaken och en trevligare andedräkt.

Tycker inte att Espressohouse tillhör de som serverar bäst kaffe överlag men jag handlar där då och då. Vill jag vara säker på att få en topp notch kaffe så blir det Nesta, Solde eller Njutbart för min del som arbetar i Malmö.
 

djneo

Well-known member
Tycker det är en bra idé men inte direkt efter kaffet då vill man ju ha smaken ett tag kvar. Kanske så om någon halvtimme efter kan det vara bra för man ska slippa dålig AND....
 

lupoo

Well-known member
Vill jag vara säker på att få en topp notch kaffe så blir det Nesta, Solde eller Njutbart för min del som arbetar i Malmö.
[OT ]"Top notch" är och förblir förbrukat som ett seriöst uttryck efter Björn Gustavssons sätt att använda det... Titta bara:D
[youtube]cPuSB1WnEsc[/youtube]
[/OT ]
 

doppio

Well-known member
Top notch är klart underutnyttjat som uttryck. Men det klart, vill man framstå som seriös så kanske man ska avstå.
 

Forumstatistik

Trådar
14,965
Inlägg
157,903
Medlemmar
19,573
Senaste medlemmen
chrkleemann
Topp