osks
Well-known member
Hur många gram kaffe (ungefär) brukar ni köra med när ni gör en dubbel espresso? Om ni kör med olika sorters kaffen som kräver större skillnader, byter ni filterkorg då, eller har ni en "standardkorg" som ni kör med? Varierar ni mängden kaffe ofta, eller tycker ni 17.7918g är perfekt och håller er till det?
Anledningen att jag undrar är egentligen bara att jag tycker dubbelkorgen jag mest använder rymmer ganska mycket, samtidigt som jag har fått för mig att ganska många ändå kör med ~14-16g. Men jag har inget att peka på, utan det är bara en känsla jag har fått.
Korgen jag använder mest är en utan kant och jag fick den tillsammans med en begagnad Silvia som jag köpte, men det är inte standardkorgen till den (den har jag också, den är mindre). Kan vara en Synesso; enligt Kaffecompagniet så skulle den rymma 18-20g, och det stämmer ganska bra med vad jag tycker blir lagom i den.
Anledningen att jag undrar är egentligen bara att jag tycker dubbelkorgen jag mest använder rymmer ganska mycket, samtidigt som jag har fått för mig att ganska många ändå kör med ~14-16g. Men jag har inget att peka på, utan det är bara en känsla jag har fått.
Korgen jag använder mest är en utan kant och jag fick den tillsammans med en begagnad Silvia som jag köpte, men det är inte standardkorgen till den (den har jag också, den är mindre). Kan vara en Synesso; enligt Kaffecompagniet så skulle den rymma 18-20g, och det stämmer ganska bra med vad jag tycker blir lagom i den.