Hur hade ni gjort?

Axel

Well-known member
Stod och jobbade med Pamela idag på caffét( min elektra barlume ) då en av våra stammisar kommer in, en äldre italiensk herre som verkligen gillar vårt kaffe!
Han brukar vara där med sin fru och tar alltid en ristretto. Som några av er vet använder vi oss av SegaFredo Extra Strong, en härlig blandning om man frågar mig.

Ganska intensiv smak men med många mjuka framtoner. I vilket fall tog han med sig en av sina bättre vänner som tydligen var oerhört erfaren inom kaffe och allt vad de nu innebar för honom. Min italienske vänn blev väldigt nöjd med sin ristretto och frågade med en väldigt exalterad ton sin lärde vänn vad han tyckte. Svaret blev; Det smakar bra men ditt kaffe är gammalt.
Jag blir väldigt överraskad över hans svar, framförallt över den biten att kaffet var gammalt? Ventil förpackad SegaFredo påse som jag öppnade för 2timmar sedan. "utgångsdatum 0808" , såg jätte fina ut inuti och smakar jätte bra!
I vilket fall började han genast berätta för mig som endast är 19 år, vilket kaffe jag ska använda och hur jag ska marknadsföra mitt caffé.

Nu kommer frågan, hur hade ni reagerat på en otroligt framtona uppläxning av en italiensk kaffe"mästare".

Själv frågade jag mer om hans kaffe, fortsatte att lyssna på allt han sa och försökte vara så trevlig jag bara kunde. Syrran bak i disken blev dock otroligt arg, hur hade ni reagerat?
 

Molarin

Well-known member
Jag hade nog bett honom komma in igen för en pratstund. Men ska inte underskatta gamla italienska rävar men man får sila informationen och anpassa den efter eget tycke och smak.
 

Axel

Well-known member
Jepps, har haft en del italienare där. De är ganska hårda på utsidan men alla kommer tillbaka ! Ett återkommande faktum i kaffevärlden är att alla vet bäst :)
 

Molarin

Well-known member
Ilias på Coco Vaja har berättat om det där också. Italienska gubbar som måste hävda sitt. Sen blir de stammisar...

Lite roligt. Malmös tredje våg har inte nått upp i åldrarna...
 

Jonny Friberg

Well-known member
Hos vår lokala italienare på "Bella Capri" i Alvesta göre man sig icke besvär att fråga om kaffet. Gör man det så får man motfrågan "Är det gott?". "Ja.... det är vet väl...". "Köp då!"

Alla dina kunder kan inte vara nöjda, så enkelt är det. Det är bättre att ha en aningen tjurig espressovän än att någon ur bryggmaffian klagar på ditt kaffe! Har själv nästan hamnat i handgemäng när en gäst tyckte att vårt kaffe var svagt. ;-)

Jag hade nog förklarat snällt för Signore Italienare att han troligtvis inte representerar din genomsnittliga kund.
 

rhide

Well-known member
Möjligen genomsnitlig besservisser som egentligen inte har en aning om vad han pratar om >_>


Ps.. besök gärna Arabusta i Vmo, fan så gott kaffe :) Tror jag tittar in imorgon!
 

ts

Well-known member
Jag blir väldigt överraskad över hans svar, framförallt över den biten att kaffet var gammalt? Ventil förpackad SegaFredo påse som jag öppnade för 2timmar sedan. "utgångsdatum 0808" , såg jätte fina ut inuti och smakar jätte bra!

Antagligen förpackat aug 2006, så han har väl egentligen rätt. Men ingen av era andra kunder lär märka något...
 

lupoo

Well-known member
Det finns gott om besservissrar och ingen har rätt;) . Sanningen är inte svart eller vit, någonstans mitt i gråskalan kanske det finns någon sorts sanning(oj va flummig jag blev nu då:unsure: ).
Ett återkommande faktum i kaffevärlden är att alla vet bäst :)
You bet!!!

Lyssna och var ödmjuk. Det som Du inte tycker har någon substans kan Du släppa, det andra kan man ju alltid jobba vidare med.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Han är en kund och ska strykas medhårs till att börja med, låt honom hålla på med sin besserwissighet och ta tillfället i akt att snappa upp något. Kan han en hel del så finns det ju en chans att lära sig av honom. Men det beror på hur han säger det han säger.

Är han näsvis och otrevlig så är det ju bara att välja mellan att låta honom hålla på och hoppas att han kommer tillbaka så du kan tjäna mer pengar på honom.... eller säga något i stil med "Ja det där hade kanske fungerat bra i Italien, men nu är vi i sverige och jag måste driva mitt café/använda de bönor som gör att det hela går runt här, inte i Italien." (om du vill slippa honom, han låter som en Italien-be-all-end-all-snubbe som tar illa upp om det Italienskt korrekta inte är korrekt här och nu).

Om det stämmer att kaffet var förpackat för ett år sedan så hade han rätt i att kaffet var gammalt i alla fall.

Jag hade börjat med det trevliga sättet och snappat upp något av hans kunskap. Men det är ju svårt att säga såhär, jag hör ju inget av hans tonfall och sätt att säga något. Låter han som en översittare är det bara otrevligt, låter han trevlig så är det... trevligt.

:coffee:
 

Axel

Well-known member
:) Vi får väll se om han dyker upp i veckan igen, de ska bli väldigt roligt isåfall! SKa jag vara ärlig tror jag de blir stryka medhårs way to go, får försöka pressa ut maximal information från denna gamle räv så slutar allting gott förhoppningsvis!

O yes, en väldigt näsvis översittare kg!
 

Musicman

Well-known member
Hej,

Klart du skall stryka honom medhårs -han är din kund och är intresserad. Och som KG sa, du tjänar ju stålar på honom så...:)

Musicman
 

Axel

Well-known member
En av de två italienarna var inne idag igen och bad om ursäkt för sin vänn som tydligen hade haft en otroligt dålig dag. Han var ingen barista mästare utan tydligen akupunktör och kunde inte alls så mycket om kaffe! Godtrogen som man är!
 

Molarin

Well-known member
En av de två italienarna var inne idag igen och bad om ursäkt för sin vänn som tydligen hade haft en otroligt dålig dag. Han var ingen barista mästare utan tydligen akupunktör och kunde inte alls så mycket om kaffe! Godtrogen som man är!

Vilken tur att han var ledig då.
 

Forumstatistik

Trådar
14,965
Inlägg
157,898
Medlemmar
19,572
Senaste medlemmen
jh
Topp