Hjälp med att välja en kaffekvarn till drip/pour over och eventuellt espresso (~5000kr)

astrand

New member
Hej!

Detta är mitt första 'inlägg' här på forumet. Jag är från USA / New Orleans men bor Stockholm nu.

Jag funderar uppgradera min Wilfa Svart kaffekvarn och hoppas få lite råd från nån som är mer kunnig inom kaffe än mig själv. Just nu så dricker min fru och jag vanlig drip eller pour over kaffe med en Mockamaster och en V60. Vi har haft vår nuvarande kaffekvarnen i ett par år och känner oss att själva kvarnen är den största 'flaskhals' vi har just nu. Vi har provat alla möjliga bönor från COOP/ICA och nu har börjat testa olika från Johan o Nyström, Drop Coffee, m.m. och jag känner att det är dags att köpa en ny kvarn -- för att kunna utnyttja de bättre bönor på bästa sättet.

Vi ingen espressomaskin här hemma men skulle vilja köpa en under höst - då undrar jag om det finns en kvarn som skulle kunna används som kvarn till pour over nu och övergång till espressokvarn senare. Det betyder inte att vi kommer använda den till både pour over OCH espresso 'day to day' utan kvarnen skulle används 95% till espresso när vi har köpt maskinen.

Är kanske bra att veta att jag tittar på Lelit Mara X/Profitec 300/Breville DB som espressomaskin.

Hoppas det går att läsa min svenska. Tack på förhand.
//Alex
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Välkommen. Det är inte en helt lätt kategori, kvarnar som ska fungera bra för både brygg/espresso och hålla rimligt pris.

Det som finns att köpa nytt utan väntetid och inom budget är i stort sett "DF64" - men för t.ex. Drop Coffee och liknande bör du köpa till malskivor, kanske "SSP LS" om du fortfarande vill kunna använda bönor från COOP/ICA ibland. För att hamna under 5000:- får man leta begagnat.
 

Forumstatistik

Trådar
14,732
Inlägg
156,148
Medlemmar
19,401
Senaste medlemmen
Olle1
Topp