Hej alla! Helt ny på forumet och helt ny på att göra eget espresso. Nyligen införskaffat en Gaggia Classic tillsammans med en Gaggia MDF.
Försökt läsa mig till så gott jag kan hur mycket kaffe det ska vara i när man brygger skottet kontra hur lång tid det ska ta..
Dock är det något jag inte riktigt får till då flödet är alldeles för högt.. (fyller en espressokopp på ca 5 sek)
Har en dubbelfilter korg (ej pressurized),
Tampar bra hårt.
Lavazza gran crema bönor.
Kvarnen är nedsatt till finaste läget (1).
Vad jag har förstått det så ska kvarnen ändå lösa uppgiften?
Vet inte riktigt vart felet ligger. Hoppas någon kan hjälpa en glad espressosugen amatör!
Mvh Alex.
Försökt läsa mig till så gott jag kan hur mycket kaffe det ska vara i när man brygger skottet kontra hur lång tid det ska ta..
Dock är det något jag inte riktigt får till då flödet är alldeles för högt.. (fyller en espressokopp på ca 5 sek)
Har en dubbelfilter korg (ej pressurized),
Tampar bra hårt.
Lavazza gran crema bönor.
Kvarnen är nedsatt till finaste läget (1).
Vad jag har förstått det så ska kvarnen ändå lösa uppgiften?
Vet inte riktigt vart felet ligger. Hoppas någon kan hjälpa en glad espressosugen amatör!
Mvh Alex.