jb
Well-known member
När du häller mjölken i glaset med espresson så får du en blandning av kaffet och mjölken till en helt blandad dryck när du gör latte macchiato och häller shoten i mjölken blandar det sig på ett annat sätt och påverkar även smaken/karaktären av kaffe i mjölken... (till det bättre eller sämre får du själv avgöra)... eller hur man nu vill definiera det.
Man får en något "snällare" kaffesmak i latte macchiaton.
Man kan testa detta genom att göra både caffellatten och latte macchiaton med en dubbel espresso.
Tänk på när du häller caffellatten att du vill ha creman med upp hela vägen, tillsammans med mjölken så att de blandar sig och så att du får aromerna från crema på toppen av drycken.
Detta gör du genom att inte hälla för fort i början...
Man får en något "snällare" kaffesmak i latte macchiaton.
Man kan testa detta genom att göra både caffellatten och latte macchiaton med en dubbel espresso.
Tänk på när du häller caffellatten att du vill ha creman med upp hela vägen, tillsammans med mjölken så att de blandar sig och så att du får aromerna från crema på toppen av drycken.
Detta gör du genom att inte hälla för fort i början...