Fellow Ode


Jonken

Well-known member
Lite så, frångår man Hoffman/Raos gamla recept kan de vara helt okej med grövre malning. Dela upp vattnet i fler hällningar, kanske använda ett långsammare filter eller filterhållare osv. Men i alla fall med 1.0 hade jag inte så mycket problem med grovlek som att det blev relativt mycket 'fines' och stora 'boulders' samtidigt. Kunde vara en trevlig profil för mörkrost men speciellt ljusa bönor kan bli svårt att få till.
 

Herr Räv

Active member
Har generellt sett kört något mörkare, men börjar utforska annat på sistone. Kör Hoffmanns recept jag med, är väl bara att uppgradera skivorna om jag skulle stöta på problem.
 

Damocles

Member
Jag nabbade ju Gen 2 skivorna medans de hade en rejäl rabatt, och går ju lätt ner till aeropress utan problem. Sedan hade jag iofs SSP MP sedan innan som jag tror jag ska sälja av nu när jag har P100.
 

Jonken

Well-known member
 

Damocles

Member
Från Fellow direkt? Vart finns de i Sverige annars?
Yes, de annonserade på "Fellow Ode Grinder Owners" gruppen på facebook, och flertalet på Espresso Afficionados Discord'en som var med i kickstarted postade också upp kickstarter koden. Så det var 30% på skivorna från Ode.

Så istället för $80 för skivorna var det $56 + frakt $27 och skatt $20.

Sedan förlängde de koden ett tag också då många missat.

Det är Nick som är huvud-designer för Ode och Gen 2 skivorna och förbättringarna på Ode Gen 2.
msedge 2022-11-07 18-34-16_858.jpg
 

Forumstatistik

Trådar
14,094
Inlägg
151,215
Medlemmar
18,886
Senaste medlemmen
antonius_rex
Topp