treefinger
Well-known member
Jag tycker alltså att första fjärdedelen av en kopp espresso kan skilja sig rätt mycket i smak motför resterande del. Jag upplever "toppen" ofta som lite mer besk medan slutet, de droppar som rimligtvis borde ha extraherats i början, smakar både sötare och fylligare.
Beror det på att jag stänger av extraheringen för sent så att jag får i för mycket "blont" kaffe i koppen, som i sin tur ger en sämre smak? (Om det är till någon hjälp för att luska ut vad detta beror på så kan jag avslöja att jag rent generellt brukar försöka mala kaffet så fint att kaffet rinner så långsamt i koppen att det nästan börjar droppa till en början.)
Jag har lagt märke till det här fenomenet rätt länge men har inte förren nu på allvar börjat fundera kring vad det beror på. Jag testade nu idag både med lite musetti och 5 estate från J&N, upplever i stort samma förändring i smak hos båda sorterna.
Dumt nog har jag inte testat stänga av maskinen tidigare eftersom jag fått för mig att extraheringen helst bör stå på i 25-30 sekunder, dessutom skulle jag nog inte få mer än kring 4 cl kaffe om jag skulle stänga av extraheringen efter, säg 20 sekunder.
Fotnot:Är kraftigt koffeinpåverkad när jag skriver detta så jag kan inte ta något ansvar för icke sammanhängande meningsuppbyggnad eller andra underligheter..[/i]
Beror det på att jag stänger av extraheringen för sent så att jag får i för mycket "blont" kaffe i koppen, som i sin tur ger en sämre smak? (Om det är till någon hjälp för att luska ut vad detta beror på så kan jag avslöja att jag rent generellt brukar försöka mala kaffet så fint att kaffet rinner så långsamt i koppen att det nästan börjar droppa till en början.)
Jag har lagt märke till det här fenomenet rätt länge men har inte förren nu på allvar börjat fundera kring vad det beror på. Jag testade nu idag både med lite musetti och 5 estate från J&N, upplever i stort samma förändring i smak hos båda sorterna.
Dumt nog har jag inte testat stänga av maskinen tidigare eftersom jag fått för mig att extraheringen helst bör stå på i 25-30 sekunder, dessutom skulle jag nog inte få mer än kring 4 cl kaffe om jag skulle stänga av extraheringen efter, säg 20 sekunder.
Fotnot:Är kraftigt koffeinpåverkad när jag skriver detta så jag kan inte ta något ansvar för icke sammanhängande meningsuppbyggnad eller andra underligheter..[/i]