Zoegas Della Casa är tillräckligt finmalt för att fungera, kommer i behändiga förpackningar på 200g.
En sak att öva på är att hitta ångans sweet spot, gäller att börja skumma när temperaturen är på väg upp, innan lampan slockar för att få ut det mesta. För tidigt så hinner den inte få upp bra tryck, för sent så tappar den fart när termostaten stänger av elementet.
Tack för tipset på kaffe. Köper nog sånt idag för att testa några dagar. Lite synd att det sällan står utskriver sånt som malningsgrad och rostningsdatum på paketet i mataffärskaffe, men det senare är väl för att det inte ska vara för uppenbart att det är riktigt gammalt.
"Malet espressokaffe" verkar oftast betyda mörkrostat bryggkaffe med en del robusta.
Såg i någon Youtube-video att de gjorde så med skumningen men förklarade inte varför (jag antog otålighet). Jag ska prova med det, speciellt om jag tänkt skumma lite mer åt gången.
OK, ska börja försöka läsa datumkoder på paket de gånger jag handlar i matbutik så kanske jag kan få lite mindre gammalt kaffeZoegas skriver ut det lite kryptiskt men det finns där: http://www.riktigtkaffe.se/showthread.php?35762-Tyda-rostningsdatum-på-Zoegas
Jovisst, tror italienarna syftar på mokabryggare när de skriver espresso på burkarna.
Blir mycket sekundräknande i början utan PID *host* :wub: men med tiden sätter sig rytmen om du övat ordentligt.
Kul att du valde Elektro's! Kanonbutik och kvarnen är så tyst och fin. Du kommer garanterat bli nöjd. Är otroligt nöjd med min Specialita
Använder en sån här: https://fyndiq.se/product/11656521-digitalvag-koksvag-med-01-grams-preci/ fast beställd från Kina.. Lagom stor för V60/presskanna/lattekoppar och ska nog finnas några cm till godo om du vill ha den på droppbrickan. Finns gott om tjusigare vågar men en del kostar lika mycket som kvarnen du köpt :blink:
Sist jag var där använde de http://www.monteriva.se/produkter/kaffe/espressobonor/monteriva-marche-500-g.aspx
Inte så förtjust i det själv.