Hej alla kaffeälskare!
Jag undrar lite över vad som kan ligga till grunden till följande problem; När jag skummar mjölk på min giada de luxe så gör jag enligt guiden som DC skrivit om skummning, fungerar utmärkt. Dock när jag ska hälla upp mjölken till den första cappun så blir det ett vitt skumberg. När jag skall hälla upp i den andra cappun så blir det ett fint, jämnt och lagom tunnt lager med skum.
Kan man få för mycket microskum? Jag har inga stora bubblor i mjölken, så jag förutsätter att det är microskum jag har=) Jag håller på ca 90 sekunder med att jobba upp mikroskum (nära ytan, pipen följer höjdförändringen), sedan för jag ner pipen i kannan för att få rätt temperatur. Bör jag sluta med microskummandet tidigare?
Kan detta faktum också ligga till grund för att jag har haft svårt för att göra detaljerad latteart? När jag ska göra rosettas så blir det feta måsvingar istället för kolibrivingar...kan detta vara för att jag har för tjockt skum? Jag använder baristamjölk.
Tack för all hjälp!
mvh
/David
--------------------------
Giada de luxe
Minimoka M-203
Mauro dL, Molinari espresso
Jag undrar lite över vad som kan ligga till grunden till följande problem; När jag skummar mjölk på min giada de luxe så gör jag enligt guiden som DC skrivit om skummning, fungerar utmärkt. Dock när jag ska hälla upp mjölken till den första cappun så blir det ett vitt skumberg. När jag skall hälla upp i den andra cappun så blir det ett fint, jämnt och lagom tunnt lager med skum.
Kan man få för mycket microskum? Jag har inga stora bubblor i mjölken, så jag förutsätter att det är microskum jag har=) Jag håller på ca 90 sekunder med att jobba upp mikroskum (nära ytan, pipen följer höjdförändringen), sedan för jag ner pipen i kannan för att få rätt temperatur. Bör jag sluta med microskummandet tidigare?
Kan detta faktum också ligga till grund för att jag har haft svårt för att göra detaljerad latteart? När jag ska göra rosettas så blir det feta måsvingar istället för kolibrivingar...kan detta vara för att jag har för tjockt skum? Jag använder baristamjölk.
Tack för all hjälp!
mvh
/David
--------------------------
Giada de luxe
Minimoka M-203
Mauro dL, Molinari espresso