Espressobryggare?

Loop

Member
Köpte för ett bra tag sen en Espresso/mochabryggare på Tiger i Köpenhamn för hela 10dkr. Den har fungerat bra tills nu när vi har induktionsspis. Vet inte om det är jag som glömt hur man gör när man använder den eller om de e nåt annat. :unsure:

Ja börja me o mala kaffet i min skuttiga Exido kvarn på ganska fin malning och tryckte ner så mycke kaffe ja fick i filtret. Där vet ja inte om man ska trycka så hårt man kan eller om de ska tryckas lite lagom. :(

Sedan på spisen på inte allt för varmt (8av10) men ökade till 9 och de började ryka fint ur kannan och kaffet började bubbla upp. Jag läste lite snabbt att man skulle ta av kannan från plattan när de börjar koka som mest och de gjorde jag. Men de vet ja inte om ja läst fel för ja fick ställa tillbaka den igen o mer kaffe bubblade upp. Det som konfundera mig mest där är att de blev inge crema. :huh:

Ska de inte bli de eller ha ja gjort en vanlig kopp kaffe? :lol:
 

Dockoz

Well-known member
Jag får crema med min Bialetti Brikka men den är ju lite speciell, dock inte i närheten av lika mycket som jag får med Silvian. Sen hänger det ju på vilka bönor man använder.
 

Forumstatistik

Trådar
15,063
Inlägg
158,679
Medlemmar
19,642
Senaste medlemmen
Pallee
Topp