bulle
Well-known member
Rostar en hel del kaffe, men i princip enbart för brygg och kör då singlar vilket jag trivs väldigt bra med. Nu har jag tänkt att ge mig på att rosta för espresso och skulle vilja göra någon blandning med 2-3 olika bönor.
Vad har ni för tankar kring detta? Vilka bönor har ni erfarenhet av att blanda för att få en schysst espresso? Kommer självklart pröva mig fram för att hitta balasen och en bra blandning, men alltid bra med input. Sen den alltid ständiga frågan, robusta eller inte robusta? En av mina favoritbönor, Panama Palmyra, funkar bra som singelespresso, kanske blanda den med något?
Please, dela med er av era tips och erfarenheter gällande espressoblandningar!
Vad har ni för tankar kring detta? Vilka bönor har ni erfarenhet av att blanda för att få en schysst espresso? Kommer självklart pröva mig fram för att hitta balasen och en bra blandning, men alltid bra med input. Sen den alltid ständiga frågan, robusta eller inte robusta? En av mina favoritbönor, Panama Palmyra, funkar bra som singelespresso, kanske blanda den med något?
Please, dela med er av era tips och erfarenheter gällande espressoblandningar!