thecybertrash
Active member
Hej allihop,
Som säkert många andra så har jag efter nästan två år hemajobb och nära till god espresso från min maskin, börjat jobba oftare inne på kontoret. Lyckligtvis så har min arbetsgivare en Rocket Appartamento och en Mazzer Mini (tror jag, med doser) ståendes i köket. Men naturligtvis saknas alla hjälpmedel jag har vant mig vid när jag gör kaffe hemma, ingen våg, ingen termometer, inget öppet portafilter osv.
Vad hade ni gjort för att brygga så bra espresso som möjligt utan dessa hjälpmedel? Dosera portafiltret till kanten och gå helt på tid? Några andra oldschool-tips?
Som säkert många andra så har jag efter nästan två år hemajobb och nära till god espresso från min maskin, börjat jobba oftare inne på kontoret. Lyckligtvis så har min arbetsgivare en Rocket Appartamento och en Mazzer Mini (tror jag, med doser) ståendes i köket. Men naturligtvis saknas alla hjälpmedel jag har vant mig vid när jag gör kaffe hemma, ingen våg, ingen termometer, inget öppet portafilter osv.
Vad hade ni gjort för att brygga så bra espresso som möjligt utan dessa hjälpmedel? Dosera portafiltret till kanten och gå helt på tid? Några andra oldschool-tips?