Espresso utan stödhjul

thecybertrash

Active member
Hej allihop,

Som säkert många andra så har jag efter nästan två år hemajobb och nära till god espresso från min maskin, börjat jobba oftare inne på kontoret. Lyckligtvis så har min arbetsgivare en Rocket Appartamento och en Mazzer Mini (tror jag, med doser) ståendes i köket. Men naturligtvis saknas alla hjälpmedel jag har vant mig vid när jag gör kaffe hemma, ingen våg, ingen termometer, inget öppet portafilter osv.
Vad hade ni gjort för att brygga så bra espresso som möjligt utan dessa hjälpmedel? Dosera portafiltret till kanten och gå helt på tid? Några andra oldschool-tips?
 

Jonken

Well-known member
Ta med en liten våg, resten klarar man sig bra utan. Kolla upp 'cooling flush' och testa dig fram med smak för att få bra temperatur.
 

marranbarran

Active member
Det låter ju ganska uppfriskande att slippa alla 25 steg man har implementerat i sin espresso-ritual haha :-D Annars håller jag med Jonken, en våg kan ju vara skönt, även om det ska gå att bli väldigt konsistent även utan om man jobbar med samma bönor, annars får du ju lära dig Stockfleth och köra oldschool som du säger..
 

onkelA

Well-known member
våg vågar jag utdöma som (bra men) överflödig..
körde på blonding innan jag skaffade våg och måånga jämförelse* visar att det är pålitligt!
*kör med våg men stannar på blonding och ser vad vågen visar
 

Forumstatistik

Trådar
14,658
Inlägg
155,673
Medlemmar
19,356
Senaste medlemmen
Marsian
Topp