aarvidsson
Active member
Jag har precis hoppat ner i kaninhålet som är espresso och behöver lite hjälp att tänka.
Om jag i min Breville Dual Boiler kör 18g Gringo Daily Espresso och 36g ut på ungefär 30 sekunder blir det helt OK kaffe (jag behöver öva innan jag vågar säga att det smakar riktigt bra
).
Kör jag samma recept med Simons Kafferosteris "klassisk espresso" (som är ljusare rostad) så blir det ... syrligt med 1:2. Om jag däremot kör 18g in och närmare 50g ut så blir det betydligt bättre.
Så till frågan: om jag vill ha samma extraktion som ovan med Simons klassisk espresso men en mindre mängd ut (mer åt 36g ut då jag skulle vilja ha en lite mer koncentrerad shot), tänker jag rätt om jag säger att jag vill mala lite grövre? Eller borde jag vända på steken och mala finare men mer eller mindre strunta i om det tar betydligt längre tid?
Om jag i min Breville Dual Boiler kör 18g Gringo Daily Espresso och 36g ut på ungefär 30 sekunder blir det helt OK kaffe (jag behöver öva innan jag vågar säga att det smakar riktigt bra
Kör jag samma recept med Simons Kafferosteris "klassisk espresso" (som är ljusare rostad) så blir det ... syrligt med 1:2. Om jag däremot kör 18g in och närmare 50g ut så blir det betydligt bättre.
Så till frågan: om jag vill ha samma extraktion som ovan med Simons klassisk espresso men en mindre mängd ut (mer åt 36g ut då jag skulle vilja ha en lite mer koncentrerad shot), tänker jag rätt om jag säger att jag vill mala lite grövre? Eller borde jag vända på steken och mala finare men mer eller mindre strunta i om det tar betydligt längre tid?