Videoten
Well-known member
Suck.
Efter att ha malt upp allt hemmarostade kaffet för att träna på latteart så bestämde jag mig för att köpa lite billigare fulkaffe och träna med och gick på Zoegas Espresso Della Casa (färdigmalet) med lååååååååång hållbarhet.
På paketet så står det att man skall eftersträva extraktionstid på 20-30sekunder.
Efter att kämpat bort 250gr så inser jag att det är en stört omöjlighet.
Jag har packat singelfiltret, dubbelfiltret till bristningsgräns och tampat det med 85kg fetknopp men det rinner igenom filtret fort som bara den.
Trycket hinner inte ens gå upp till mer än 4bar innan det börjar rinna igenom.
Detta händer inte med egenmalda bönor.
Nån som lyckats med detta kaffe och få till en någorlunda lång tid?

Efter att ha malt upp allt hemmarostade kaffet för att träna på latteart så bestämde jag mig för att köpa lite billigare fulkaffe och träna med och gick på Zoegas Espresso Della Casa (färdigmalet) med lååååååååång hållbarhet.
På paketet så står det att man skall eftersträva extraktionstid på 20-30sekunder.
Efter att kämpat bort 250gr så inser jag att det är en stört omöjlighet.
Jag har packat singelfiltret, dubbelfiltret till bristningsgräns och tampat det med 85kg fetknopp men det rinner igenom filtret fort som bara den.
Trycket hinner inte ens gå upp till mer än 4bar innan det börjar rinna igenom.
Detta händer inte med egenmalda bönor.
Nån som lyckats med detta kaffe och få till en någorlunda lång tid?