Stockholm Espressamente på Regeringsgatan

Leonard

Active member
Gick förbi där för några dagar sedan. Hade aldrig sett det förut, kanske för att jag inte hänger i dessa stadsdelar så mycket. Stället hade en mycket italiensk touch. Till min stora besvikelse körde de illy-kaffe, och använde baristamjölk (!) Men slutresultatet blev ändå en god cappuccino, till min stora förvåning. Är det någon annan som varit här, och vad har ni för upplevelser?
 

Coffeehead

Well-known member
Jag var där vid mitt senaste sverigebesök, vad jag minns så var det en ok espresso som serverades, dock utan att ge något extra i smak eller känsla.
 

HeMo

Well-known member
Till min stora besvikelse körde de illy-kaffe, och använde baristamjölk (!) Men slutresultatet blev ändå en god cappuccino, till min stora förvåning.

Inte för att jag använder baristamjölk själv (kör med röd), men varför skulle det vara så dåligt menar du?
 

Leonard

Active member
Jag tycker vanlig, röd mjölk är godare helt enkelt. Dessutom tycker jag det känns oproffsigt med baristamjölk, om man är bra på hantverket så ska det inte spela någon roll vilken sorts mjölk man har. Det kan låta pretentiöst, men det är min mening. Järnamjölk är helt klart det bästa alternativet enligt min mening, god och ekologisk. Röd ekologisk mjölk funkar också bra.
 

HeMo

Well-known member
Ok, att man kan tycka att röd är godare köper jag (det gör f ö jag också).

Däremot tror jag inte att speciellt många använder baristamjölken för de tycker att den skulle vara lättare att skumma med. Min gissning är att man använder den av en eller flera av följande anledningar:
- Den generelle kunden tycker att det ger ett proffsigare intryck med baristamjölk (vi "nördar" är trots allt i minoritet)
- Man gillar den lite sötare smaken bättre
- Mejerierna har gjort ett bra jobb att sälja in produkten

Nu är detta förstås off topic och har inget med din ursprungliga fråga att göra, ber om ursäkt för det, var bara intresserad av orsaken till din sågning av baristamjölken.
 

rhide

Well-known member
Vill bara flika in med att jag håller med Leonard - jag tycker inte heller om att se baristamjölken på caféer. Vi nördar är kanske minoritet, men det är också en minoritet kaffehak som är riktigt bra :) Jag tycker också att det ser oproffesionellt ut med baristamölken - särskilt eftersom den kommer från ett så stort och kommersiellt företag som Arla.

Dock håller jag inte alls med om att det inte spelar någon roll vad man har för mjölk om bara hantverket sitter - en av de bästa cappu jag druckit var en jag gjorde själv med grön klövermjölk!
 

Leonard

Active member
Ja, många har tydligen skilda åsikter om baristamjölk. Jag tänker inte fortsätta diskussionen då det inte hör till ämnet. Men skriv gärna en rad efter ni varit på espressamente, och säg vad ni tycker!
 

andekl

Active member
Jag har testat båda cappuchino och machiato och är lite positivt överraskad. Jag är förstås lite allmänt misstänksam när kaffet heter Illy men i det här fallet har det varit riktigt bra.

Det som jag tycker varit särskilt positivt är hur rent och snyggt det är. Espressamente slår allt jag har sett tidigare, bänk, maskin mm är det renaste/fräschaste jag har sett på ett café.
 

CP77

New member
ååååhhhh! Äntligen ett riktigt italienskt café! Vad kan man säga mer......Jag är så trött på alla kedjor som förstör kaffe kultur!!! Hoppas att dem där italienska killar kommer att finnas ett tag!
 

Forumstatistik

Trådar
14,965
Inlägg
157,899
Medlemmar
19,572
Senaste medlemmen
jh
Topp