Säljes Elektra Nino espressokvarn *såld*

Till salu

Mayhem

Well-known member
Ett stycke Elektra Nino direktmalande espressokvarn säljes. Detta är en kommersiell kvarn som givetvis är tänkt för cafébruk men har endast tjänstgjort hemma i mitt kök. Stort koniskt malverk på 68 mm, årsmodell 2012.

Detta är kvarnen för dig som föredrar mer traditionell mellan- till mörkrostad espresso, med bönor i behållaren och en knapptryckning för att fylla filtret. Att mala en dubbel tar inte mer än 3-4 sekunder och mängden malet kaffe kvar i utloppet är minimalt för en kvarn i denna storlek. För dessa förutsättningar är nog detta fortfarande en av de absolut bästa kvarnarna på marknaden.

Om du däremot föredrar väldigt ljusrostade kaffen eller singeldosering är nog inte denna kvarn optimal. Med alltför hårda bönor händer det ibland att motorn inte klarar av att komma upp i varv från stillastående. För jämn malgrad krävs jämn matning med en viss mängd bönor i behållaren, singeldosering ger ojämnt resultat och tar lång tid pga popcorning.

Säljes just eftersom min smak dragit mer till ljusare kaffen som jag har börjat singeldosera. Jag har kört kvarnen med en egen avsevärt mindre bönbehållare i glas som rymmer något halvdussin dubbelskott. Filterhållaren och tampern monterade jag bort nästan omedelbart, men dessa och den gigantiska ursprungliga bönbehållaren finns givetvis kvar och ingår om du vill montera tillbaka dem.

Finns i Järla Sjö, Nacka strax utanför Stockholm. Prisidé 8000 7000 6000 5000:- *såld*

https://www.coffeeitalia.se/elektra-nino-mk-on-demand.html
 

Bilagor

  • IMG_0815.jpeg
    IMG_0815.jpeg
    2 MB · Visningar: 48
Senast ändrad:

Wilderwein

Well-known member
Ja bland entusiaster som kan tänka sig att lägga 5000 kr på beg kvarn tror jag merparten söker single dose faktiskt. Plus att trenden gått mot ljusare rostar.
 

NilsOstergren

Active member
Hur många kilo sedan malverket byttes?
Enkel att rengöra?
Var den 690 hög 2012 också?
Och hur hög med lilla bönbehållaren?
 
Senast ändrad:

Mayhem

Well-known member
Hur många kilo sedan malverket byttes?
Aldrig bytt skivorna. Det här är ju en kommersiell kvarn som skall tåla många hundratals kilo kaffe innan det behövs. Svårt att tänka mig att jag skulle snittat mycket mer än 1 kg i månaden.
Jag brukade bara använda Grindz och dammsugare för rengöring. Att ta isär malverket är inte supersmidigt pga justermekanismen av worm drive typ, som tydligen kallas snäckväxel på svenska. De gånger jag gjort det har jag monterat bort justermekanismen först vilket dock kräver att kvarnens yttre skal plockas bort.
Var den 690 hög 2012 också?
Och hur hög med lilla bönbehållaren?
Kvarnen själv utan bönbehållare är cirka 43 cm hög. Originalbehållaren adderar cirka 25 cm om man vill köra med den, min lilla i glas knappt 8 cm.
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,486
Inlägg
154,168
Medlemmar
19,225
Senaste medlemmen
Nossebro66
Topp