Säljes Elektra Nino espressokvarn 6000:-

Till salu

Mayhem

Well-known member
Ett stycke Elektra Nino direktmalande espressokvarn säljes. Detta är en kommersiell kvarn som givetvis är tänkt för cafébruk men har endast tjänstgjort hemma i mitt kök. Stort koniskt malverk på 68 mm, årsmodell 2012.

Detta är kvarnen för dig som föredrar mer traditionell mellan- till mörkrostad espresso, med bönor i behållaren och en knapptryckning för att fylla filtret. Att mala en dubbel tar inte mer än 3-4 sekunder och mängden malet kaffe kvar i utloppet är minimalt för en kvarn i denna storlek. För dessa förutsättningar är nog detta fortfarande en av de absolut bästa kvarnarna på marknaden.

Om du däremot föredrar väldigt ljusrostade kaffen eller singeldosering är nog inte denna kvarn optimal. Med alltför hårda bönor händer det ibland att motorn inte klarar av att komma upp i varv från stillastående. För jämn malgrad krävs jämn matning med en viss mängd bönor i behållaren, singeldosering ger ojämnt resultat och tar lång tid pga popcorning.

Säljes just eftersom min smak dragit mer till ljusare kaffen som jag har börjat singeldosera. Jag har kört kvarnen med en egen avsevärt mindre bönbehållare i glas som rymmer något halvdussin dubbelskott. Filterhållaren och tampern monterade jag bort nästan omedelbart, men dessa och den gigantiska ursprungliga bönbehållaren finns givetvis kvar och ingår om du vill montera tillbaka dem.

Finns i Järla Sjö, Nacka strax utanför Stockholm. Prisidé 8000 7000 6000:-

https://www.coffeeitalia.se/elektra-nino-mk-on-demand.html
 

Bilagor

  • IMG_0815.jpeg
    IMG_0815.jpeg
    2 MB · Visningar: 23
Senast ändrad:

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,071
Inlägg
150,817
Medlemmar
18,826
Senaste medlemmen
Rinsewood
Topp