Data is da shit!

Spider

Well-known member
Jag har hållit på med det här hantverket i sisådär 25-30 år... genom åren har man fått känsla för hantverket och de olika parametrar.
Nyligen har jag skaftat mig en Decent och börjar leka en helt del och samtidigt tittat på data för att studera närmare variationerna som utfallet blir.
Det här är verkligen nästa level, får helt annan kunskap om hur smakerna man vill ska framhävas, samma resultat varje gång.... sedan tycker jag det är kul med data.
Vizualiser_default2.png
 

trisse

Well-known member
Nu har jag inte en decent men en Gaggiuino med programmerbar tryck och flödesreglering och inbyggd våg med stop on weight.

Att få en graf över skotten gör det enkelt att justera in, analysera och som du säger, det blir bra (nästan) varje gång.

Vad för recept kör du?
 

Pediatrik

Well-known member
Förutom ovanstående, kommer här ytterligare en anledning att skaffa en Decent. Packningen mellan förvärmaren och ångkokaren har gett upp. Jämfört med Duetton är GS/3:an ganska lättmeckad, men kräver sitt tålamod ändå…:rolleyes:
IMG_9248.jpegIMG_9247.jpeg
 
Senast ändrad:

Spider

Well-known member
Nu har jag inte en decent men en Gaggiuino med programmerbar tryck och flödesreglering och inbyggd våg med stop on weight.

Att få en graf över skotten gör det enkelt att justera in, analysera och som du säger, det blir bra (nästan) varje gång.

Vad för recept kör du?
Kör flertal... modiferad Default... 80-tals espresso, Blooming, Lever, mfl
 

Forumstatistik

Trådar
14,699
Inlägg
155,883
Medlemmar
19,383
Senaste medlemmen
nilslindholm
Topp