Crowdfunding

Jonken

Well-known member
Precis, de som recenserar har ju satt i 078S i 078 - så det ska gå att byta, men Timemore vill inte ta något ansvar för om man fumlar till det. Med så mycket skruvar och delar är det inte osannolikt att en hel del kommer råka klanta sig - man får bara hoppas att QC är tillräckligt bra för att det inte ska bli problem även för de som är försiktiga.

Både Wilfa Uniform och till viss del Fellow Ode har dragits med såna bekymmer från fabrik.

Verkar inte som att 064 (turbo) är så mycket att hänga i granen, lite synd också att han inte var helt positiv till 078S heller.. Men planen för mig har ändå varit att byta skivor i båda, så jag kommer inte ändra mig.
 

Gullanjr

Active member
Ja han var inte helt såld på 078S vilket får en att fundera lite. Men undrar hur stor nyansskillnaden är, hur mycket märks det för gemene man.
 

Herr Räv

Well-known member
Blir nog till att avbryta min 064S-backning. Frågan är om det är värt med en 078S, eller helt enkelt bara fortsätta att veva med min J-Max.
 

Gullanjr

Active member
Ja, jag kommer också ligga kvar, och ev. byta till 078. Ska fundera lite, men låter som den är bättre för mig.
 

Jonken

Well-known member
Man kan nog utgå från ifrån att gemene man känner skillnad, kanske med undantag för typ skånerost med mjölk eller socker. Sen hur mycket man bryr sig eller vad man har för preferens skiljer ju. T.ex. var det ju åtminstone en recensent som föredrog 078S före 078 för filterkaffe. Vill man åt en elektrisk allroundkvarn lär det inte finnas något bättre för pengarna i nuläget eller ens på horisonten.. Sen med uppåt 10 000 kvarnar bland konsumenter är det inte osannolikt att det kommer alternativa (visserligen dyra) malskivor i längden för den som vill åt en annan profil.

Jag kommer i alla fall byta till 078 eftersom jag bryr mig mest om filterkaffe och har andra kvarnar för espresso. Tycker att videon verkade lite överdrivet negativ ang. 064S - Lance har inte haft samma invändning om hastigheten med andra kvarnar som fluktuerar lite i RPM. Inte ens EG-1 klarar sig undan det.. Kunde den vara kraftfullare? Absolut, men för priset känns det som att det kan vara en okej kompromiss.
 
Senast ändrad:

Rum77

Member
Jag har backat 78s och jag kör uteslutande espresso, kommer stå kvar på den.

Då jag idag har Eureka Mignon Silenzio och har "stört" mig på arbetsflödet i ett par år nu med att jag måste antingen stå och trycka för att kunna mala hela dosen på 18g eller mala på max timer och ändå behöva fylla upp manuellt tills jag når den önskade dosen.

Nu är jag inte så känslig med smaker men uppskattar gott kaffe så det ska bli intressant och lite spännande med denna nya kvarnen som jag tror kommer att bli en uppgradering för mig.

Lance har kommit ut med en reddit post kopplat till videon:
https://www.reddit.com/r/LanceHedrick/comments/139zzei
Sen var inte Lance med och hjälpte till att välja ut vilka burrs det skulle vara till ODE v2, så det är kanske inte så konstigt att han föredrar dessa?
 

nept

Active member
en var inte Lance med och hjälpte till att välja ut vilka burrs det skulle vara till ODE v2, så det är kanske inte så konstigt att han föredrar dessa

Jo han sa väl det i en annan video att han testade alla prototyperna och valde den så det är väl klart han gillar den

Men om man stoppar ode-skivorna i 64s då? Vilken har bäst workflow? Varför svarar han inte på det va 😋
 

Pediatrik

Well-known member
Jag kommer i alla fall byta till 078 eftersom jag bryr mig mest om filterkaffe och har andra kvarnar för espresso.
Dito! Har ju en P64:a, snart med Mizen, för espresso. Sculptorn är primärt tänkt för press på jobbet och därför backade jag 078s med tanken om att byta till turboskivor. Nu blir det en ”no brainer” att byta till 078! Skall bara bestämma mig för om jag skall slänga in en våg eller inte.
 

LevaLover

New member
Jag skulle behöva råd från någon kvarnstrateg.
Som det ser ut nu backar jag en 078S.
Min kvarn setup idag består av en Single dose modifierad Anfim Caimano 64mm och en 1Zpresso K-Max.

Jag gör Espresso på en La Pavoni Eurobar och kör V60 pourover.

Hur skall jag tänka? Skall jag gå på 078 eller 078S
 

nept

Active member
Jag skulle behöva råd från någon kvarnstrateg.
Som det ser ut nu backar jag en 078S.
Min kvarn setup idag består av en Single dose modifierad Anfim Caimano 64mm och en 1Zpresso K-Max.

Jag gör Espresso på en La Pavoni Eurobar och kör V60 pourover.

Hur skall jag tänka? Skall jag gå på 078 eller 078S

Enligt Lance är det bra filter men inte espresso (78) vs ok allround-kvarn (78s) så det är väl budget och plats hemma som bestämmer.

Om du vill göra både filter och espresso med kvarnen så är det väl 78s du får köra på och sen om du får fomo på turbo burrsen kan du väl köpa skivorna separat senare när de släpps. Annars om du är nöjd med din setup för espresso och bara vill ha en 78 för filter så är det väl en sån du ska köpa
 

Jonken

Well-known member
Beror på vad du prioriterar. Jag hade nog valt att byta ut Caimanon med en 078S. Härligt med en Eurobar! :D
 

LevaLover

New member
Jag får hålla mig till ursprungsplanen med en 078s då!

Trodde kanske att nån skulle föreslå att:
Man kunde sätta i SSP skivor i Anfim-kvarnen och köra espresso med den. (Även om den nu ser ut som en electrolux dammsugare ifrån 50-talet placerad på högkant)

Ta en 078 till pourover.

+ att köra lördags+söndags morron stealth mode espresso och pourover med 1zpresso kvarnen.

Ja, det är härligt med en Eurobar. Alla borde ha en!
 

Jonken

Well-known member
Ja det går ju att köpa SSP-skivor till Caimano. Nackdelen förutom att den är stor (hur bra fungerar egentligen enkeldoseringen? Visa gärna bild/video :)) är att skivorna snurrar åt motsatt håll mot de andra populära alternativen, tänker att det kan påverka andrahandsvärdet.

Men ja, egentligen klarar man sig ju ganska bra med bara en K-Max. Inte säkert att 078S erbjuder så mycket mer i sig om man bortser från bekvämligheten (något däremot både SSP MP kan* och 078 verkar kunna göra)

*om du lyckas hitta några för Anfim till salu
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,262
Inlägg
152,604
Medlemmar
19,052
Senaste medlemmen
kvho
Topp